Od Dubrovnika stazom stare pruge do Jajca!

Podijeli članak:

Grupa turista iz Seattle (USA) su nakon brojnih priča turističkih djelatnika i po preporuci Stipe Tokića, odlučili da se sami na licu mjesta uvjere u sve ono što su čuli o Bosni i Hercegovini.
Ovu posjetu Srednjoj Bosni, s obzirom na to da su strastveni biciklisti, iskoristili su i za testiranje većeg dijela biciklističke rute Staza stare pruge, te su istaknuli da su iznimno uživali u vožnji uređenom biciklističkom stazom i prekrasnim prirodnim predjelima.

Stoga su se zaputili put Travnika i Jajca, gdje su odsjeli nekoliko dana. U Travniku su uživali u gastro ponudi u jednoj od najpoznatijih bh. ćevabdžinica, ćevabdžinici Hari. Nakon razgledanja turističke ponude Travnika, njihova naredna destinacija je bila Jajce, gdje su odsjeli u Aparthouse Bilić.

Također, nisu krili svoje oduševljenje kraljevskim gradom, a kulturno-historijska baština i prirodne ljepote ovoga grada, doprinijele su istinosti o svim pričama koje su čuli o BiH.
Kako su kazali, privukle su ih prirodne atrakcije Srednje Bosne i avanturistički duh koji se nalazi u svakom kutku.

Dan nezavisnosti svoje zemlje (4.7.) su proveli uz roštilj i ugodno druženje sa domaćinom iz Aparthouse Bilić, koji im je pripremio ovo iznenađenje Chip Nevins, Amy Snover i Cory Nevins su obećali da će obavezno doći ponovo u Srednji Bosnu,te da sa sobom nose najljepše uspomene iz Bosne i Hercegovine.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...

Bosna i Hercegovina prepustila je svoja prirodna bogatstva koncesionarima koji ih bez kontrole eksploatišu,...