Search
Close this search box.

Od 6 do 18 sati zatvoren granični prijelaz Gradina-Jasenovac

Podijeli članak:

Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog održavanja Cazinske biciklijade na magistralnom putu M-4.2 Ostrožac-Cazin i obratno, danas od 11 sati vozila će saobraćati usporeno u smjeru kretanja učesnika bicikliade.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

 

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša, a na graničnim prijelazu Bosanska Gradiška u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Danas (12.05.) od 06 do 18 sati za saobraćaj svih kategorija vozila zatvoren je granični prijelaz Gradina-Jasenovac.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Katastrofa za Srbiju i BiH! Nadali smo se da ćemo ipak gledati rukometaše srpskog i...

Nekadašnji hrvatski košarkaš Damjan Rudež, koji je od 2014. do 2017. godine nastupao u...

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezolucijuo Srebrenici.

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....