Očišćeno korito potoka Krševac u Jajcu

Podijeli članak:

Svake godine 22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje s ciljem jačanja svijesti o važnosti očuvanja prirodnog okoliša. S porastom globalnog zagađenja, ova inicijativa nastoji skrenuti pozornost javnosti na ozbiljnost problema koji prijeti životu na Zemlji te potaknuti ljude da djeluju u zaštiti okoliša.

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje, članovi Udruge Hrvoje Vukčić Hrvatinić i Mladeži HDZ BiH Jajce u suradnji s Ekološkom udrugom “Krševac” odlučili su organizirati aktivnosti čišćenja korita potoka Krševac u Jajcu, te čišćenja prilaznih puteva i stvaranja preduvjeta za obilježavanje planinarske staze.

Uz čišćenje, postavljene su i table s upozorenjima o važnosti čuvanja okoliša i zabrani bacanja smeća. Ovim se željelo skrenuti pozornost na sve veći problem otpada i smeća koje svakodnevno bacaju vozači u prolazu prema i iz Šibenice.

Osim čišćenja, članovi udruge odlučili su prošetati prirodom i posjetiti vodenicu i slap, kao i društveni dom posvećen pokojnom papi Ivanu Pavlu II. koji je često isticao važnost čovjekovog odnosa prema prirodi.

Ovaj događaj pokazuje da su svjesni važnosti očuvanja prirode i okoliša te da se svatko može uključiti u borbu protiv zagađenja. Uz sve prisutniju svijest o problemima s kojima se suočavamo, nadamo se da će ljudi sve više djelovati kako bi zaštitili naš planet Zemlju.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U okviru projekta “Dani cirkularne ekonomije 2023.” , a kojeg implementira Centar za obrazovanje...

Uspješna akcija u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga izvedena je nedavno na području Jajca,...

NK GOŠK iz Gabele i FK Krupa u regularnom dijelu sezone Prve lige FBiH...

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica govorio je za Klix.ba o sigurnosnoj situaciji...

Samo u protekle četiri godine našu zemlju napustilo je šest i po hiljada profesionalnih...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Azeminu Šipragu iz Travnika koja ima rak dojke...