Očekivali okršaj pesnicama: Poljake iznenadili naoružani BBB, sjetili se i Sarajeva

Žestok sukob više stotina navijača Dinama i varšavske Legije u Dubravi, u kojem su gostujući huligani nastradali, tema je i u Poljskoj, piše hrvatski Index.

Žestok sukob više stotina navijača Dinama i varšavske Legije u Dubravi, u kojem su gostujući huligani nastradali, tema je i u Poljskoj, piše hrvatski Index.

Večer prije današnje prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka, koju od 20 sati na Maksimiru igraju prvaci Hrvatske i Poljske, navijači gostiju došli su u kvart poznat po brojnim navijačima Dinama.

Oni su ubrzo naoružani palicama, letvama i bakljama napali goste koji su sjedili u kafiću. Nakon okršaja u ugostiteljskom objektu i oko njega Poljaci su se počeli povlačiti.

Boysi su ih gonili po glavnoj ulici u Dubravi, a goste je od težih posljedica spasio dolazak brojnih policijskih snaga.

Nakon okršaja, koji su izgubili, Poljaci se žale na to što su navijači Dinama bili naoružani, dok su gosti očekivali da će to biti okršaj samo šakama.

O tome piše i poznati poljski novinar Sebastian Staszewski…

“Sukob navijača Dinama i Legije nije bio slučajan. Obje grupe su došle s namjerom da se bore. Hrvati su navijače Legije iznenadili brojem, bilo ih je između 150 i 200, a imali su i puno takozvane opreme – štapove, letve, boksere… Policija je brzo reagirala. Nema žrtava.”

Na prigovore poljskih navijača što su ih BBB-i dočekali “opremljeni” oglasio se jedan njihov tviteraš koji se prisjetio i okršaja navijača Sarajeva i Lecha u glavnom gradu BiH: “Ovo je Balkan i to što nose navijači Dinama tamo je dio standardne opreme. Sjetite se kada je Lech igrao sa Sarajevom, njegovi navijači nisu ih dočekali palicama, nego noževima i mačetama.”

KOMENTARI