Search
Close this search box.

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Jajcu

Podijeli članak:

„Ne postoji veći invaliditet društva od nemogućnosti da se vidi više od toga šta osoba ne može.“

Udruženje/udruga za djecu sa poteškoćama u razvoju „Vodopad ljubavi“ Jajce u nedjelju, 3.12.2023. godine u prostorijama „Doma Kulture Jajce“ s početkom u 16:30 sati uz prigodan program svojih članova obilježit će Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Već šestu godinu za redom članovi Udruženja/Udruge za djecu sa poteškoćama u razvoju „Vodopad ljubavi“ na ovaj način žele se zahvaliti svima koji pomažu radu ovog Udruženja.

„Na ovaj način želimo da počastimo i da se zahvalimo svima koji na bilo koji način podupiru rad naše Udruge. Želimo izraziti zahvalnost institucijama i sugrađanima na 6 godina nesebične podrške“, kazala je Draga Samardžić predsjednica Udruženja/Udruge.

Dođite da zajedno obilježimo ovaj dan i izmimo osmijeh na lice našim hrabrim Jajčanima i Jajčankama, pokažimo da nisu sami, da su ravnopravni dio društva i koristan dio zajednice!Udruženje/udruga za djecu sa poteškoćama u razvoju „Vodopad ljubavi“ Jajce osnovano je 2018 godine i uspješno djeluje već šestu godinu. U razgovoru za naš portal direktorica Udruženja/Udruge istakla je da najveći problem u radu trenutno predstavlja mali prostor, s obzirom da Udruženje sada broji 33 člana, a u radu sa djecom učestvuje 7 terapeuta.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, širom svijeta obilježava se 3. decembra, a ovaj dan ima za cilj da promoviše razumijevanje problema invaliditeta i mobiliše podršku za dostojanstvo, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

Cilj je potpuno i jednako uživanje ljudskih prava i učešća u društvu osoba sa invaliditetom. Ovaj cilj je postavljen od strane Svjetskog programa akcije u vezi s osobama sa invaliditetom, a usvojen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija 1982. godine.

 

 

 

(Jajce Online/Adna Smajlović Skopljak)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka