Obavijest o privremenoj izmjeni režima saobraćaja dijelom ulica ZAVNOBiH-a i Kozluk

Podijeli članak:

Obavještavamo građane da je u periodu od 2.3.2023. godine do 30.4.2023. godine na snazi Odluka o privremenoj izmjeni režima saobraćaja dijelom ulice ZAVNOBiH-a od raskrsnice sa ulicom Maršala Tita do raskrsnice sa ulicom Nikole Šopa.

U periodu primjene ove Odluke dozvoljava se jednosmjerni saobraćaj putničkim vozilima dijelom ulice ZAVNOBiH-a, od raskrsnice sa ulicom Maršala Tita do raskrsnice sa ulicom Nikole Šopa. Ovom trasom dozvoljava se kretanje i službenih vozila Oružanih snaga BiH, MUP-a, Hitne pomoći, vatrogasne službe, pokopnih društava, komunalnih preduzeća, dostavna vozila, vozila elektroprivrede i telekomunikacija.

Ovaj dio ulice sadrži dvije saobraćajne trake od kojih je lijeva traka namijenjena za kretanje putničkih vozila, a desna traka služi za zaustavljanje vozila. Vozila koja se kreću navedenim dijelom ulice obavezno vrše radnju skretanja u ulicu Nikole Šopa. Vozila koja ulaze u ulicu ZAVNOBiH-a kroz Banjalučku kapiju obavezno se kreću desno u ulicu Nikole Šopa.

Osim toga, u periodu od 2.3.2023. godine do 30.4.2023. godine na snazi Odluka o privremenoj izmjeni režima saobraćaja dijelom ulice Kozluk, od društvenog doma Kozluk do spoja sa magistralnom cestom M16. U periodu primjene ove Odluke dozvoljava se dvosmjerni saobraćaj dijelom ulice Kozluk, od društvenog doma Kozluk do spoja sa magistralnom cestom M16.

 

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Protekli vikend održana je Velika nagrada Monaka, a najbolje vozače Formule 1 pratili je...

U posljednje vrijeme naša reprezentacija je iz dijaspore dobila nekoliko kvalitetnih igrača (Dedić, Gazibegović,...

U okviru projekta “Dani cirkularne ekonomije 2023.” , a kojeg implementira Centar za obrazovanje...

Uspješna akcija u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga izvedena je nedavno na području Jajca,...

NK GOŠK iz Gabele i FK Krupa u regularnom dijelu sezone Prve lige FBiH...

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica govorio je za Klix.ba o sigurnosnoj situaciji...