Obarlija, Ćavar i Pena, najozbiljniji kandidati za rukovodstvo Odbora

Privremena zajednička komisija za utvrđivanje rang-liste kandidata za Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH predložila je Predstavničkom domu da za predsjednika Odbora bude izabran Enes Obralija, a za zamjenike Miše Ćavar i Uroš Pena.

O izvještaju ove komisije o sprovedenom javnom konkursu i rang-listi prijedloga za imenovanje članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana, kao nezavisnih tijela policijske strukture u BiH, poslanici Predstavničkog doma trebali bi da raspravljaju na sjednici zakazanoj za srijedu, 3. februara.

Za članove Nezavisnog odbora iz reda srpskog naroda predloženi su Uroš Pena, Darko Kremenović i Milan Stanić, iz reda Hrvata Miše Ćavar, Mate Miletić i Nikola DŽambas, a ispred Bošnjaka Muhamed Mujkić, Enes Obralija i Enes Bezdrob.

Prema izvještaju Komisije, na konkursu je ocjenjivan 21 kandidat iz reda bišnjačkog naroda, šest iz reda hrvatskog i 15 kandidata iz reda Srba, pri čemu je postignuta saglasnost da za predsjednika Nezavisnog odbora bude predložen Obralija, za prvog zamjenika Ćavar, a za drugog predsjednika Pena.

Kada je riječ o Odboru za žalbe građana, koji broji sedam članova, Komisija je predložila Hanu Korać, Semira Šuta, Vjekoslava Vukovića, Tihomira Marinčića, Borisa Buhu, Miroslava Janjića i Merimu Šenderović.

Za predsjednika ovog odbora predložen je Buha, a za zamjenike Vuković i Šut, navodi se u materijalima za sjednicu Predstavničkog doma parlamenta BiH zakazane za srijedu, 3. februara.

Izbor članova oba odbora treba da potvrdi i Predstavnički i Dom naroda parlamenta BiH.

Članovi Privremene zajedničke komisije za utvrđivanje rang-liste kandidata za Nezavisni odbor i Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH bili su članovi kolegijuma oba doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović, predsjedavajući, i članovi Borjana Krišto, Denis Zvizdić, Nikola Špirić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

BHRT