Search
Close this search box.

Nurkić klanjao bajram-namaz u Srebrenici i obradovao vjernike svojim dolaskom

Podijeli članak:

Centralna bajramska svečanost za područje Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica održana je jutros u Bijeloj džamiji, a među mnogobrojnim vjernicima bajram-namaz u ovom gradu klanjao je i proslavljeni bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Zvijezda NBA lige nalazi se na odmoru nakon što je okončao sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a svoje vrijeme je poklonio i dolasku u Srebenicu.

Nurkić često pomaže onim kojima je pomoć neophodna te je posebno emotivno vezan za Srebrenicu, a svojim prisustvom je jutros obradovao sve vjernike u džamiji.

Fotografiju iz džamije je potom ponosno podijelio na svojim društvenim mrežama, a nakon bajram-namaza u kućnoj atmosferi družio se i s potpredsjednikom RS-a Ćamilom Durakovićem.Inače, bajram-namaz se tradicionalno klanja u Bijeloj džamiji koja je i ove godine bila premala da primi sve vjernike.

Bajram-namaz je na području opštine Srebrenica klanjan i u Gornjim Potočarima, Sućesci, Osmačama, Slapovićima, Osatu, Dobraku, Luci i Kruševom Dolu.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosanskohercegovački napadač Ermedin Demirović je asistencijom debitovao za Stuttgart u prijateljskom susretu protiv Fortune...

U pojedinim dijelovima Australije u noći između petka i subote palo je više od...

Poznati bosanskohercegovački kantautor, muzičar i pjevač, Aldin Kurić, poznatiji kao Al'Dino, održat će svoj...

Adidas je povukao fotografije manekenke Belle Hadid iz reklama koje promovišu sportsku obuću koja...

Da kockanje kao navika i ovisnost ne poznje granice, pokazuju i najnoviji podaci iz...

Na ovogodišnjoj Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi (IMO), koja se ove godine održala u Velikoj Britaniji...