NSRS o Prijedlogu budžeta za narednu godinu

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas u 10.00 časova raspravom o Prijedlogu budžeta.

Ministarka finansija RS Zora Vidović je rekla da Prijedlog budžeta za 2021. godinu iznosi 3,795 milijardi KM i veći je za 159 miliona KM nego što je bio drugi rebalans budžeta za ovu godinu.

Na dnevnom redu posebne sjednice je i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2021. godinu po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o igrama na sreću po hitnom postupku.

Poslanici su juče, prvog dana zasjedanja, apsolvirali Prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2021-2023. godine.

Premijer RS Radovan Višković istakao je da se u Republici Srpskoj od 2021. do 2023. godine može očekivati oporavak privrednog rasta po stopama 2,6, te 3,2 i tri odsto respektivno, kao rezultat oporavka domaće tražnje, postepenog oporavka izvozne tražnje i pozitivnog efekta investicija.

On je naglasio da se od 2021. do 2023. godine može očekivati i oporavak energetskog sektora, te da će u tom periodu biti nastavljena inicijativa i reformski procesi koji su započeti u prethodnom vremenu.

Detaljnije obrazloženje Viškovića o Prijedlogu Programa ekonomskih reformi možete pročitati OVDJE.

BHRT