Novogodišnji paketići za “Vodopad ljubavi”

S najljepšim željama za dobro zdravlje, bolju i sretniju novu 2021. godinu, načelnik općine Jajce Edin Hozan posjetio je Udruženje „Vodopad ljubavi“ i prigodnim paketićima obradovao dječicu ovog Udruženja.

Godina iza nas bila je teška za sviju. Posebno su se roditelji djece s poteškoćama u razvoju suočili s ograničenim radom Udruženja. Ipak, veliki borci, roditelji i mališani, trudili su se da na sve moguće načine prevaziđu vrijeme pandemije.

Načelnik Hozan razgovarao je s roditeljima djece s poteškoćama u razvoju o aktivnostima Udruženja, potrebama i planovima za predstojeći period i obećao podršku Udruženju i u narednom periodu, u okviru mogućnosti, ali i nadležnosti Općine Jajce.

Udruženje uspješno djeluje već treću godinu i vidni su pomaci u radu s djecom, za što su, kako ističu roditelji, posebno zaslužne i mlade djevojke logoped Mirza Ganibegović i defektolog Matea Lozić, na čemu su im neizmjerno zahvalni.

Predsjednica Udruženja Dragana Samardžić zahvalila se u ime roditelja načelniku Hozanu i Općini Jajce na dosadašnjoj podršci i razumijevanju, izražavajući nadu da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, posebno kada je u pitanju rješavanje neophodno potrebnih namjenskih prostorija za rad s djecom.

Načelnik općine Jajce Edin Hozan je čestitajući Novu godinu i upućujući najljepše želje istakao:

„Vi ste bolji dio ovog društva, borite se, radite i više trudite, hrabriji ste i jači, a mi smo tu da pružimo pomoć i podršku. Hvala vam za sve što činite“.

Za sreću ne treba mnogo, tek lijepa riječ da izmami i osmijeh i suzu radosnicu. Ova dječica i njihovi roditelji ne traže mnogo, traže da budu ravnopravni dio društva, zajednice, da osjete da nisu sami i da nam pokažu kako uz nas mogu biti korisni dio zajednice.

Općina Jajce i u 2021. godini pružiće podršku u radu Udruženja.

 

 

(opcina jajce)