Novogodišnja čestitka načelnika općine Jajce Edina Hozana

Dragi moji Jajčani i Jajčanke,

Iza nas je godina koja nam je nametnula drugačija pravila ponašanja, teška i za mnoge bolna 2020. godina. Iza nas je godina koja je zaustavila realizaciju brojnih projekata i aktivnosti. Iza nas je godina u koju smo ušli s puno brige da sačuvamo živote naših građana.

Činili smo sve da ublažimo posljedice izazvane pandemijom korona virusa. Život smo morali prilagoditi situaciji kojoj je bio izložen cijeli svijet.

Ipak, realizovali smo naše projekte koji su značajni za lokalnu zajednicu i   izdvajaju nas od drugih: stipendirali smo, poticali pokretanje biznisa mladih, pomagali prvo stambeno zbrinjavanje, pružili podršku poljoprivrednicima i privredi, nastavili darivanje novorođenih beba. Period pandemije iskoristili smo i za uređenje grada, nastavak izgradnje infrastrukture u naseljima, postavljanje novih turističkih sadržaja.

Razvoj i napredak grada u mnogim oblastima je veoma vidljiv i taj trend će se sigurno nastaviti i u vremenu koji je pred nama, a sve sa željom da grad učinimo ljepšim, a život naših građana ugodnijim.

Dragi građani Jajca, pred nama je Nova godina koju dočekujemo u drugačijem okruženju i okolnostima, s bojazni i neizvjesnošću, ali i velikom željom za sretnije i bolje dane. Pred nama je Nova godina, godina s mnogo želja i planova.
Na prvom mjestu su želje za dobro zdravlje svima vama. Sve naše želje možemo ostvariti samo zajedno.

Upućujem vam iskrene čestitke s najljepšim željama da Nova 2021. bude godina uspjeha i dobrih djela.

Neka nam je svima sretnija i bolja nova 2021. godina!
 

Načelnik općine Jajce Edin Hozan