Search
Close this search box.

Novinarki RTRS-a ugrožen život zbog iznošenja istine

Podijeli članak:

Nataša Miljanović Zubac, novinarka RTRS-a, prisustvovala je sjednici Skupštine Grada Trebinja tokom koje se u skupštinskom holu obratila novinarima, tvrdeći da su kriminal i korupcija okovali institucije.

Ponovo je ukazala na povezanost pojedinaca iz bezbjednosnih struktura u kriminalne radnje te navela imena onih koje smatra odgovornim ukoliko bi došlo do ugrožavanja nje ili člana njene porodice, dodavši da u skupštinskoj sali takođe postoji kontaminacija.

Nataša Miljanović Zubac već duži period ukazuje na kriminalne radnje i sponu duvanske mafije i određenih pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova zbog čega joj je, kako tvrdi, ugrožena bezbjednost.

O svojim saznanjima govorila je u skupštinskom holu poručivši da ne vjeruje u institucije koje su kontaminirane. Navela je da, prema njenim saznanjima, i unutar aktuelnog saziva Skupštine Grada Trebinja postoji kontaminacija.

“Ne znam u šta da vjerujem kad imamo kontaminirane institucije, tako da ja ne mogu da očekujem da će oni da rade protiv nekih ljudi koji su u ovom gradu uslovno rečeno nedodirljivi.

Ne znam šta će da urade, ja sam ih pozvala i prozvala, obavijestila sve, obratila se svim nadležnim institucijama, obratila se međunarodnim institucijama, imam tri ponuđena azila, ali neću da napustim ovaj grad”, izjavila je novinarka RTRS Nataša Miljanović-Zubac.

“Ukoliko bilo šta se dogodi meni ili bilo kom članu moje porodice, odgovorni će biti;  Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje, direktor policije RS Siniša Kostrešević, ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan, a onda direktor SIPA-e Darko Ćulum, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Edis Karić i ministra bezbjednosti BiH gospodina Nenada Nešića”, dodala je.

Problem Nataše Miljanović Zubac nije političko već životno pitanje, smatra Nebojša Milišić, odbornik liste Za pravdu i red.

“Mi smo jednostavno mogli da damo neku podršku, neku preporuku, bilo šta, da se oglasimo, da znamo da stoji grad iza nje, da u ovom gradu niko ne smije biti terorisan, međutim, vladajuća većina to ne želi i još meni kažu da ja želim politički da profitiram, što je nevjerovatno, jer to nisu politička već životna pitanja”, naveo je Nebojša Milišić iz Liste Za pravdu i red.

Predsjednik Skupštine Grada Trebinja rekao je da odbornici liste Za pravdu i red nisu zadovoljili kako on lično nema informacije o ugroženoj bezbjednosti Nataše Miljanović Zubac te pozvao sve koji imaju takve informacije da, poštujući zakonske norme i procedure, predlože tu tačku za Dnevni red neke od narednih sjednica.

Podsjećamo, Nataša Miljanović Zubac već duži period ukazuje na kriminalne radnje i povezanost pojedinaca iz bezbjednosnih institucija sa njima.

Ona je potvrdila da je juče o svojim saznanjima svjedočila i pred Odborom za bezbjednost NSRS koji je jednoglasno donio zaključak da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS uradi novu procjenu bezbjednosti u cilju obezbjeđivanja policijske zaštite novinarke Nataše Miljanović Zubac.

(BN)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosna i Hercegovina bogata je rudom litijuma na čak sedam potencijalnih lokacija. Neka istraživanja...

Policijske snage Donje Austrije uhapsili su tročlanu bandu iz Srbije koja već više od...

Porez na prazne stanove tema je o kojoj se već neko vrijeme govori u...

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini sve je veća, a tržište bilježi značajan...

Slovenija i Hrvatska su među najpoželjnijim destinacijama za rad među radnicima iz Bosne i...

Nakon što je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen budžet institucija...