Search
Close this search box.

Novi v. d. direktora KCUS-a bit će Nedžad Firdus, traje borba za Gavrankapetanovića

Podijeli članak:

Dr. Nedžad Firdus trebao bi biti imenovan za novog vršioca dužnosti KCUS-a, saznaje Raport. Naime, za ponedjeljak je zakazana sjednica Upravnog odbora KCUS-a s obzirom na to da u srijedu ističe mandat Alenu Pilavu, trenutno v.d. direktora.

Dr. Pilav je spletom okolnosti u v.d. mandatu ostao šest mjeseci i zakonski nije moguće da ostane duže. A u toj funkciji ostao je duže zbog spora oko imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a.

Doktor Pilav je, podsjetimo, odlukom Upravnog odbora KCUS-a za vršioca dužnosti generalnog direktora imenovan 27. novembra prošle godine, nakon što je smijenjena Sebija Izetbegović.

U međuvremeni raspisan je konkurs za generalnog direktora na kojem je Gavrankapetanović bio prvorangirani, ali ministar zdravstva FBiH Nediljko Rimac nije htio dati saglasnost za njegovo imenovanje jer mu navodno nedostaje certifikat za menadžement u zdravstvu. S druge strane, Gavrankapetanović ima diplomu Ekonomskog fakulteta u  Sarajevu iz menadžementa u zdravstvu.

Kako Raport saznaje, trenutno se vodi žestoka borba između Upravnog odbora KCUS-a i Radne grupe koju je oformila Vlada FBiH da pregleda svu dokumentaciju i konkursnu proceduru. Ta Radna grupa predlaže da se konkurs poništi, dok UO želi da se Gavrankapetanović imenuje dekretom Vlade FBiH jer je konkurs proveden u skladu sa svi procedurama i zakonskim odredbama.

 

 

 

(raport.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vlasti u Grčkoj jučer su zatvorili arheološki lokalitet Akropolj, jer je tu zemlju zahvatio...

Novi izvještaj Boston Consulting Group, The Network i The Stepstone Group, a u koji...

Netflixov šestodijelni dokumentarac “Hitler and the Nazis: Evil on Trial” postavlja pitanje da li...

Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić jedna je od želja italijanskog prvoligaša Napolija koji je...

Osigurati transparentnost finansiranja političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Tako glasi jedan od 14...

Policija u Doboju sumnjiči najmanje dva izvršioca za krivično djelo teška krađa nad privrednim...