Novi amaterski atletski klub “ADA” Otvoren u Jajcu – Prilika i izazov za sve generacije

Podijeli članak:

U srcu Jajca, sportska scena je dobila novu nadu otvaranjem novog amaterskog atletskog kluba pod nazivom “ADA”. Klub koji se specijalizirao za trčanje ima ambiciozne ciljeve i otvoren je za članove različitih generacija.

Klub “ADA” otvara svoja vrata za prijave članova u tri starosne kategorije: 7-9 godina, 12-14 godina i 18+. Ova raznolikost omogućava ljudima svih dobnih skupina da se uključe u atletsku aktivnost koja je ujedno i jedna od najzdravijih i najatraktivnijih sportskih disciplina.

Osnivač kluba, Amel Ahmečković, svoj entuzijazam za trčanjem prenio je na klub s bogatim iskustvom trčanja od 2013. godine. Počevši s kratkim utrkama, Ahmečković je brzo razvio strast prema dugim prugama i adrenalinskim utrkama. Atletiku smatra jednim od najatraktivnijih sportova s brojnim mogućnostima.

“Ovim putem pozivam sve one koji su zainteresovani da probaju nešto novo i izazovnije da nam se priključe”, poručuje Ahmečković. Dodaje da će se ovaj klub će se za sada fokusirati isključivo na trčanje na duge pruge, , uključujući utrke na 2.5 km, 5 km, 10 km i čak 21 km. Pored toga za najmlađe članove klub će omogućiti sudjelovanja u kraćim utrkama poput 100 m, 200 m i 500 m.

Zainteresovani mogu svoje prijave za članstvo u klubu “ADA” uputiti na broj telefona +38765935761 ili putem Instagram profila a.k_ada.

„Ovo je izuzetna prilika za sve stanovnike Jajca da se pridruže ovom dinamičnom sportskom klubu i zajedno sa nama ostvare sjajne sportske rezultate.“ ističe Ahmečković. Klub “ADA” obećava da će pružiti podršku svojim članovima u razvoju njihovih atletskih sposobnosti i postizanju njihovih sportskih ciljeva.

Stoga spremite svoje patike za trčanje, priključite se klubu “ADA” i krenite prema zdravijem i aktivnijem načinu života dok ostvarujete sportske uspjehe zajedno s ovom strastvenom sportskom zajednicom.

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Netfliks je objavio trejler za drugi dio šeste, ujedno i posljednje sezone hit serije...

Reporteri skopske Televizije Telma otkrili su i mjesto gdje je zakopan Panče Žežovski, ubijeni...

Ljekar trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić izgubio je bitku za život. Priča o doktoru...

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...