Novi adut za promociju ribolova u Jajcu

Podijeli članak:

Još jedna kapitalna riba ulovljena je na predivnom Velikom Plivskom jezeru, ovaj put od strane našeg kolege iz SRU “Zlatovčica” Jajce, Nijaza Dervišića. Ovaj izuzetan ulov je razlog za slavlje i čestitke svih ljubitelja ribolova u ovoj regiji, piše Jajce Online.

Jezerska pastrmka je bila vrsta ribe koju je Dervišić uspio uloviti. Ova vrsta ribe se često nalazi u hladnim vodama i čini popularnu meta za ribolovce u ovom području. Njegova dužina iznosila je impresivnih 82 cm, dok je težila 6,5 kg.

Ovaj kapitalni ulov dodatno potvrđuje reputaciju Velikog Plivskog jezera kao jedne od najboljih lokacija za ribolov u regiji. Svakako je ovo još jedan razlog za posjet ovoj predivnoj destinaciji, koja se može pohvaliti ne samo bogatom prirodom i tradicijom već i izvrsnim ribolovom.

SRU “Zlatovčica” Jajce poziva sve svoje članove i goste da podijele svoje slike ulova sa svojim inboxom. Ovi materijali će biti korišteni za promociju Udruženja, ali i za promociju voda i grada Jajca.

Sve u svemu, čestitke Nijazu Dervišiću na njegovom izvanrednom ulovu i nadamo se da će ovaj događaj biti inspiracija za nove ribolovne avanture i otkrića na Velikom Plivskom jezeru.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...

– Zaokružite datum u svom kalendaru – napisao je Safet Sarajlić, poznati aktivista, najavljujući...