Nove cijene goriva u BiH, ali i regionu

Podijeli članak:

Nakon kratkog predaha, najavljena su nova poskupljenja goriva u Bosni i Hercegovini, a negdje su već i osvanula. No, tu nije kraj. Obilne i česte padavine pomrsile su konce i poljoprivrednicima, pa se i pored trenutno visokih cijena voća i povrća, očekuju da i one rastu.

“Pritisnuti visokim ulaznim cijenama, maloprodajni distributeri naftnih derivata primorani su da povećaju cijene u visini od 0.05 do 0.10 KM po litru, u zavisnosti od regije”, kazali su iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima RS. Gorivo poskupljuje i u FBiH.

Oni koji su isplanirali put na more u Hrvatsku i Crna Goru, moraće ponovo kalkulisati, jer su se i komšije odlučile da cijene goriva podignu, barem na dvije nedjelje. U Hrvatskoj će, tako, litar benzina iznositi 1.46 evra, a dizela 1.36. U Crnoj Gori sve vrste goriva biće veće za dva do tri centa, pa će tako cijena eurosupera iznositi 1,39 evra. Međutim, je li ovo, zaista, posljedica svjetskih dešavanja, ili samo opravdanje?

Detalje o poskupljenjima donosi Tatjana Drljić.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...