Jajce Online
GLOBUS

Nova pisma sa ‘životinjskim očima‘ poslana ukrajinskim predstavništvima u Španjolskoj; Slične ‘krvave‘ omotnice u petak stigle i u Zagreb

Tri pisma sa “životinjskim očima” upućena ukrajinskim diplomatskim predstavništvima u Španjolskoj zaplijenjena su u ponedjeljak, doznaje se od policijskog izvora, nekoliko dana nakon eksplozije pisma-bombe u ukrajinskom veleposlanstvu u toj zemlji.

“Sigurnosne i poštanska služba otkrile su jutros i zaplijenile tri sumnjiva pisma naslovljena na ukrajinsko veleposlanstvo u Madridu i na konzulate u Barceloni i u Malagi”, rekao je izvor koji je dodao da u omotnicama nije bila “eksplozivna tvar”, već “životinjske oči”.

“Pošiljke su izgledom podsjećale na one koje je u petak primilo ukrajinsko veleposlanstvo u Madridu te drugi konzulati i veleposlanstva u drugim europskim gradovima”, dodao je izvor.

U petak je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova rekao da je nekoliko ukrajinskih diplomatskih predstavništava u Europi, među kojima i veleposlanstvo u Zagrebu, primilo “krvave” omotnice sa životinjskim očima. Kijev je tada osudio “planiranu kampanju terora” koju provodi Moskva.

U srijedu je pismo-bomba eksplodiralo i lakše ozlijedilo zaposlenika ukrajinskog veleposlanstva u Madridu.

Nakon eksplozije pisma španjolske vlasti su izvijestile da su zaplijenile druga slična pisma poslana španjolskom premijeru i njegovu ministru obrane te američkom veleposlanstvu i tvornici oružja koja proizvodi minobacače što ih je Madrid dao Kijevu na početku ruske invazije.

Po prvim rezultatima istrage pisma-bombe poslana su iz Španjolske, rekao je u četvrtak španjolski državni tajnik za sigurnost Rafael Perez. Španjolsko pravosuđe vodi istragu za “terorizam”.

Lani su nekoliko španjolskih političkih čelnika bila upućena pisma s metcima automatske puške, pa tako i ministru unutarnji poslova.
 

Povezane vijesti

Moskva planira suditi Ukrajincima po beogradskom modelu za Hrvate

admin

Komšije ponovo šopinguju u BiH

admin

Umirovljeni general HV-a: ‘Dogodio se nevjerojatno velik obrat na ratištu u Ukrajini! Putin ne gubi samo vojno, pitanje je što može učiniti…‘

admin