Nogometaši Elektrobosne poraženi od Rudara iz Han Bile

U okviru 8. kola Druge lige FBiH – Zapad nogometaši Elektrobosne odmjerili su snage s FK Rudnik iz Han Bile. Rezultat nakon 90 minute otišao u je u korist gostiju, a golove su postigli Sabahudin Pelak (28’, 90’), dok su ostale Amar Alić (44’), Vedad Jaganjac (84’).

Nakon prekršaja u kaznenom prostoru, gol s bijele tačke za “Čađaru” postigao je Alen Duranović u 61. minuti susreta.

Ovaj meč sudio je Mirudin Osmančević (Novi Travni), dok su mu pomoćnici bili: Ekrem Šišić (Busovača) i Ernad Korman (Bugojno).

– Danas su nogometaši našega kluba na stadionu u Donjem Vakufu i pored dobre igre izgubili utakmicu protiv ekipe “Rudara” iz Han Bile rezultatom 1:4. Utakmicu je obilježilo diskutabilno suđenje glavnog sudije koji je dosudio dva penala protiv nas, te nam poništio po mnogima regularan gol kada se utakmica odlučivala. Izražavamo zahvalnost našim vjernim “Dilberima” koji su nas bodrili tokom cijele utakmice. I pored poraza idemo dalje, idemo jako! Jedan grad, jedan klub, poručili su iz NK Elektrobosne.

Ovaj meč je odigran u Donjem Vakufu pred 120 gledatelja. U idućem kolu igrači Elektrobosne idu na gostovanje bugojanskoj Iskri.

 

 

(Jajce Online/foto: arhiv)