Jajce Online
SPORT

Nogometašica jajačkih gena s velikim uspjehom igra na Islandu

Iako je rođena na Islandu, Minela Crnac je prije tri godine prihvatila poziv i zaigrala za žensku nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Na tom susretu, naša ekipa je poražena od domaćina Austrije, ali Mineli ostao u lijepom sjećanju.

Njezin put u reprezentativnom nogometu prošle godine na kratko je prekinula povreda, ali to ne znači da je nećemo gledati u najdražem dresu kako ona voli istači. Njezinim stopama ide i mlađi brat Anel, koji puno obećava na zelenim terenima.

Podsjećamo, Minelini roditelji Sabit i Zekira Crnac porijeklom su iz jajačkog naselja Šibenica, a više od 20 godina žive i rade na Islandu. I ovaj zimski odmor porodica Crnac provodi u Jajcu.

Prošlu sezonu ste nastupali za Grotta, nogometni klub koji se natječe u Islandskoj ligi. Planovi za sljedeću sezonu?

– Plan za sljedeću sezonu je da pređem u drugi klub, u tom klubu već treniram dva mjeseca i dobro mi ide sve, samo još treba da potpišem ugovor i to će se desiti uskoro

Što nam možete reci o kvaliteti nogometa u islandskoj ligi?

– Islandska liga je slična bosanskoj, pripreme počinju odmah u decembru- januaru i onda počinje sezona od prilike u maju, ali kvaliteta je isto slična i mogla bih reći da je na Islandu malo “jači” ženski fudbal nego ovdje.

Kad bi opisali sebe kao igračicu? Kako bi to izgledalo? Na kojoj poziciji se najbolje osjećate?

– Kao igračica opisala bih sebe kao jaku i visoku igračicu koji se najbolje osjeća u zadnjoj veznoj liniji. Na toj poziciji igram već dugo igram, ali igrala sam i stopera. Meni je nekako ljepše biti u srcu terena.

Vaš igrački uzor?

– Moj igrački uzor je Zlatan Ibrahimović. Od malena ga pratim zajednos a svojim bratom Anelom kojeg smo zvali Zlatan, jer je i ona visok i dosta jak.

Vaše ambicije?

– Trenutno mi dobro ide u dobrom sam klubu i zadovoljna sam.

 

 

(Jajce Sport/Jajce Online)

Povezane vijesti

Heroj ušao u 120. minuti, zaplesao pred rivalom i odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo

admin

Perspetivni Julardžija potopio ‘Lašvu’

admin

Real pobijedio Liverpool i 14. put postao prvak Evrope

admin