NK Elektrobosna dobio poziv za Drugu lige FBiH – grupa Zapad

Na adresu NK Elektrobosne Jajce jučer je stigao dopis iz Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona u kojem pozivaju, ako žele da učestvuju u takmičenju Druge lige FBiH – grupa Zapad da dostave prijavnicu što su odmah i učinili.

Prije toga Uprava kluba je obavila informativni razgovor s općinskim načelnikom Edinom Hozanom koji im je pružio podršku i dao zeleno svjetlo i od strane Općine Jajce da prihvate poziv koji se ne odbija. Nastup u višem rangu takmičenju je pozitivna stvar, ne samo za jajački sport veći i za sami grad Jajce.

Ovo je veliki iskorak kluba nakon odigrane briljantne sezone u kojoj su osvojili prvo mjesto u Kantonalnoj ligi – grupa B. Momčad koju je predvodio Ratko Miljković ostvarili su 7 pobjeda, 3 remija i samo 2 poraza. Igraču su pružili jako dobre partije, a posebno su pokazali svoju nadmoć na terenu protiv samih favorita lige.

Učešće u Drugoj lige FBiH – grupa Zapad iziskuje i veće financijske troškove, što klub i Uprava ne mogu trenutno osigurati. Sada je na potezu lokalna vlast, brojni privrednici i sami navijači.

Hoće li se Elektrobosna podići iz pepela i vratiti na stare staze slave, zavisi od nas samih?

 

(Jajce Online)