NK ‘Elektrobosna’ dobila navijačku himnu

Sportski klub “Elektrobosna” Jajce osnovan je 1930. godine. Ime kluba dali su mu njegovi osnivači, radnici istoimene jajačke tvornice, a do danas ime je ostalo isto. Mijenjao se samo predznak, sportski i nogometni, a ime “Elektrobosna” je uvijek ostalo kao dokaz pobjede sporta nad politikom.

Bez obzira na to što se popularna “Čađara” preselila u najniži rang bh. fudbala ljubav prema klubu je ostala vječna, a najbolji dokaz su njeni navijači “Dilberi” koji prate klub bilo gdje da se igra utakmica.

Klub i navijači poslužili su kao inspiracija našem sugrađaninu Adi Seferu koji je napisao navijačku himnu prvu u historiji kluba.

-Naša Elektrobosna je najstariji klub u gradu Jajcu, a na ovim prostorima nogomet se igra preko 100 godina. Kroz svoju historiju nikad niko nije napisao navijačku himnu, a meni nije nedostajalo inspiracije da to učinim prvi. U toku su pregovori da ona dobije i muzičku podlogu, rekao je Sefer.

 

ČAĐARA NIKOG SE NE BOJI!

Godinama Vrbas huči,
I Pliva talasa,
To Pjevaju Dilberi,
Iz sveg’ glasa,

REf:

Čađara, Čađara!
Duša je moja,
Plavo-bijela,bjelo-plava,
Jedina je boja,
Stari grad i vodopad,
Na grudima stoji,
Čađara,Čađara,
Nikog se ne boji!

Gradske kapije,
Sve pobjede pamte,
Čađaro, Čađaro!
Dilberi žive i umiru za te’

 

Vjerujemo da će se himna posvećena “Elektrobosni” horiti novim stadionom Mračaj, koji će prema projektu zadovoljavati najviše standarde UEFE i da će se na njemu ispisivati novija povijest kluba.

 

 

(Jajce Online)