Jajce Online
GLOBUS

Njemački biskup Helmut Dieser promijenio mišljenje: Homoseksualnost nije Božja greška nego Božja volja

Jedan od najprogresivnijih katoličkih biskupa u Njemačkoj nazvao je homoseksualnost “Božjom voljom”, kazavši u razgovoru za kršćanski časopis da je promijenio mišljenje o tom pitanju.

“Homoseksualnost nije Božja greška nego Božja volja, jednako kao samo stvaranje”, rekao je aachenski biskup Helmut Dieser za medij Christ & Welt.

“Da, moj pogled se promijenio”, dodao je.

Katolička crkva homoseksualnost smatra grijehom. Prema Crkvi biti homoseksualcem nije prijestup samo po sebi, ali homoseksualni čin jest.

Kongregacija za nauk vjere prošle je godine odlučila da katoličkim svećenicima nije dopušteno da izvode obred blagoslova homoseksualnih partnerstva.

Dieser je kazao kako je svjestan da Rim i dalje homoseksualnost smatra grijehom, dodavši da je taj koncept upitan.

“Kad je riječ o ljubavi, toj vrsti ljubavi koja je erotski oblik, kad tijelo postaje ekspresija te ljubavi i njenog jezika, tada mislim da ljubav ne može biti grijeh”, rekao je biskup.

Povezane vijesti

Erupcije oduševljenja u oslobođenim ukrajinskim mjestima: ‘Dečki, znali smo, znali smo da ćete doći! Toliko smo dugo čekali! Bog vas blagoslovio, dragi naši! Slava Ukrajini‘

admin

Bivši češki premijer oslobođen optužbi za muljanje sa subvencijama EU-a: ‘Sad vidite da je cijelo suđenje bilo namješteno, nikakvi dokazi nisu predočeni‘

admin

Europi prijeti poplava smrtonosnog ‘kokaina budućnosti‘, jačeg i od heroina: ‘S 10 grama mogli biste ubiti 3000 ljudi‘

admin