Search
Close this search box.

Njemačka policija kod državljanina BiH pronašla drogu ispod sjedišta

Podijeli članak:

Pripadnici njemačke savezne policije stacionirani na graničnom prelazu Piding juče su tokom rutinske kontrole vozača iz Bosne i Hercegovine (30) pronašli marihuanu, koju je planirao ilegalno da unese u Njemačku.

Naime, kada je vozač zaustavljen, policija je primijetila da se iz automobila širi miris marihuane, nakon čega su odlučili na detaljan pretres automobila.

Naime, nakon svega par minuta, policajci su ispod sjedišta pronašli 50 grama marihuane, koju je bh. državljanin pokušao da unese u Njemačku.

S obzirom da je sve, od mirisa njegove odjeće pa do ponašanja, ukazivalo da je neposredno prije zaustavljanja koristio marihuanu, policija je uradila test na licu mjesta kojim je potvrđeno da je pod uticajem narkotika.

Kako državljanin BiH nema prijavljeno boravište u Njemačkoj, tužilaštvo je odredilo kaznu, koju on nije mogao da plati. Nakon nekoliko telefonskih poziva, uspio je da jednog poznanika ubiijedi da mu posudi novac za plaćanje kazne.

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...