Search
Close this search box.

NiP Jajce zahtijeva povećanja granta za PPU ‘Emina’, ali i osiguravanje sredstava za ‘Ljubitelja pasa’

Podijeli članak:

Za sutra je zakazana sjednica Općinskog vijeća Jajce na kojoj se treba usvojiti budžet za ovu godinu. Na redakcijski mail stiglo je saopćenje Naroda i Pravde u kojem su iznijeli svoje nezadovoljstvo smanjenjem sredstava za PPU “Emina” kao i Udruženje “Ljubitelji pasa”:

AMANDMAN I

U Budžetu Općine Jajce za 2024.godinu predviđeno je na kontu 614311 – Grant dječija igraonica Emina (10.000,00 KM). Smatramo da su izdvojena sredstva nedovoljna, te predlažemo povećanje stavke na 60.000,00 KM. Nedostajuća sredstva obezbjediti iz konta 614411 – Transfer dječiji vrtić Bare.

OBRAZLOŽENJE:

Obzirom da smo svjesni problema koja nastaju prilikom upisa djece u vrtić zbog nedovoljnih kapaciteta na području Općine Jajce, mišljenja smo da je bitno pružiti podjednaku podršku svim vrtićima, kako javnim tako i privatnim, kako bismo olakšali roditeljima djece vrtićkog uzrasta. Dječiji vrtić Emina trenutno ima 60 upisane djece, tako da trenutno izdvojena nisu dovoljna za njegovo djelovanje i eventualno proširenje kapaciteta, te poboljšanja usluga.

AMANDMAN II

U Budžetu Općine Jajce za 2024.godinu nisu predviđena sredstva za Udruženje za zaštitu i dobrobit životinja ”Ljubitelji pasa” Jajce , te tražimo novi ekonomski kod I sredstva u iznosu od 10.000,00 KM. Planirana sredstva obezbjediti s ekonomskog koda 614329- ZKP – održavanje puteva zimsko-redovno-signalizacija.

OBRAZLOŽENJE:

Udruženje za zaštitu i dobrobit životinja “Ljubitelji pasa” Jajce već punih 6 godina aktivno i nesebično radi na zbrinjavanju ne samo napuštenih pasa, već i ostalih potrebitih životinja. Na svaki apel koji se uputi preko njihove zvanične Facebook stranice odazovu se u vrlom kratku roku, trudeći da iznađu rješenje u vidu pružanja njege, privremenog zbrinjavanja I kasnijeg trajnog

 

 

Također, Medžlis Islamske zajednice Jajce poslao je dopis članovima Općinskog vijeća Jajce, odnosno predsjednicima klubova koji sudjeluju u OV Jajce.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hercegovac Jozo Soldo svestrani je kreativac. Soldo je svoj hobi izrade industrijskih lampi i...

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....