Nestorović: Nekim igračima ćemo se zahvaliti, na stoperskoj poziciji imamo velikih problema

Iza Radnika iz Bijeljine je jedna od najturbulennijih godina u historiji kluba, a nakon polusezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine nalazi se na devetom mjestu sa 15 bodova.

FOTO: Dino Omerović/SCsport.ba

Iza Radnika iz Bijeljine je jedna od najturbulennijih godina u historiji kluba, a nakon polusezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine nalazi se na devetom mjestu sa 15 bodova.

Pred kraj polusezone, nakon što je klub napustio Slavko Petrović, a na mjesto trenera došao je Darko Nestorović, kojem je ovo treći put da staje na kormilo bijeljinskog kluba.

“Posljednja četiri kola, koje sam proveo na klupi, pokazali su da ove ekipa ima kvalitet, dosta dobrih igrača, no za opstanak moraćemo promijeniti dosta toga tokom zime. Nekim igračima ćemo se zahvaliti, na njihova mjesta pokušati dovesti adekvatne zamjene kako bi ostvarili osnovni cilj koji smo sebi zacrtali – opstanak”, rekao je Nestorović za zvaničnu Facebook stranicu Radnika, te je dodao:

“Pobijedili smo Tuzla City, remizirali sa Krupom, bili na pragu pobjede na Koševu, no na kraju ostali i bez jednog boda, a poraženi od Olimpika. Bilo je dosta dobrih stvari, ali također i niz propusta koje moramo ispraviti do proljeća”.

Igrači bijeljinskog kluba su trenutno na odmoru do 11. januara, kada je zakazana prozivka, a do tada bi se trebalo mnogo toga promijeniti kako bi Radnik spremno ušao u drugi dio prvenstva.

“Imamo velikih problema na stoperskoj liniji, samo ih je dvojica, a Šubertu ističe ugovor, tako da smo na toj poziciji svakako najdeficitarniji. Imamo veliki broj bočnih fudbalera i njihov broj moramo korigovati. Ovih dana bi trebalo da razgovaram sa čelnicima kluba kako bi znao kako ću nastupiti u narednom prelaznom roku”, istakao je trener Radnika.

Svi igrači su dobili instrukcije o individualnom radu za period dok su na odmoru kako bi spremni došli na pripreme. Pored Šuberta, kojem ističe ugovor u januaru, svi ostali igrači su vezani ugovorima za klub, minimum do kraja sezone.

KOMENTARI