Jajce Online
HUMANOST

Nepokretnom mladiću za operaciju u Turskoj treba 42 000 maraka

Humanitarno udruženje “Svjetlo grada” Goražde pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Ernada Alića.

Mladić je nakon teške saobraćajne nesreće ostao nepokretan, a za liječenje u Turskoj neophodno je obezbijediti više od 42.000 maraka.

Ernad je u julu ove godine u teškoj saobraćajnoj nesreći doživio prijelom kičme nakon čega je nastupila paraliza donjih ekstremiteta. Ovaj mladić tri mjeseca je proveo na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu, a potom upućen na kućno liječenje. Poslije loših prognoza u BIH, nadu za oporavak Ernad je dobio od ljekara u Turskoj.

Prema riječima predstavnika humanitarnog udruženja “Svijetlo grada” ljekari planiraju Ernadu ugraditi baklofensku pumpu u kojoj se nalazi lijek koji pomaže u obnovi nerava. Prognoze da bi nakon operativnog zahvata, uz stalne fizikalne terapije i rad, mogao stati na noge su veoma pozitivne pozitivne. Upravo je ova informacija i akcija udruženja pokrenula brojne građane da se uključe

Svi koji žele učestvovati u akciji novac za liječenje mogu ubaciti u humanitarne kutije postavljene na više lokacija u gradu, ili se obratiti volonterima udruženja “Svijetlo grada”.

Uplate se mogu izvršiti na račun Humanitarnog udruženja “Svjetlo grada” Goražde 1862610310740994, Ziraat banka, podružnica Goražde sa naznakom “Za Ernada”.

 

 

(Klix)

Povezane vijesti

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Jasmina koji je nepokretan, a samohrani je otac

admin

Dok drugi dječaci provode vrijeme u bezbrižnoj igri, maleni Ermin je u bolnicama zbog bolesti srca

admin

Stanivuković kupio bicikl od Radoslava Ivanovića, novac će biti uplaćen za liječenje Vukana

admin