Naučna i stručna izdanja za univerzitetske biblioteke u FBiH

Podijeli članak:

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković danas će u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH u Sarajevu svim univerzitetskim bibliotekama na području Federacije BiH uručiti komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature. Riječ je o 67 različitih naslova novije naučne i stručne literature, odnosno ukupno 514 primjeraka.

Iz Ministarstva ističu da se tim kontinuiranim projektom želi dodatno poboljšati bibliotečki fond svih javnih visokoškolskih institucija u Federaciji BiH, u okviru kojeg je od 2012. godine do danas dodijeljeno sveukupno 7.880 naslova, odnosno 27.834 primjeraka recentnih naučnih i stručnih izdanja. Također, u okviru različitih programa podrške, Ministarstvo je u oblast bibliotečke djelatnosti u Federaciji BiH, od 2007. godine do danas, uložilo više od 5,5 miliona KM.

Inače, ovom prilikom bit će održana i Svečana manifestacija obilježavanja 78 godina od osnivanja NUB-a BiH, na kojoj će govoriti Duraković i direktor Biblioteke Ismet Ovčina, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Lakše je poslovati u Kolumbiji, nego u BiH, kažu svjetski parametri. Bosna i Hercegovina...

U kalesijskom naselju Jajići danas su općinski načelnik Sead Džafić, ministar poljoprivrede, šumarstva i...

Rast cijena nekretnina u Bosni i Hercegovini doveo je do inicijative o uvođenju većeg...

Osim plaća od Nove godine trebale bi rasti i penzije. Riječ je o redovnom...

Pripadnici njemačke Savezne policije u civilu juče su uhvatili na djelu tri državljanke Bosne...

Za nekoliko dana navršit će se četiri puna mjeseca od krvavog pohoda i zločina...