Jajce Online
HRONIKA

Nastavljeni napadi na imovinu kadrova DNS-a

Svega devet dana nakon paljenja automobila Predraga Nešića, brata Nenada Nešića, predsjednika DNS-a i kandidata za ministra sigurnosti BiH, imovina Aleksandra Sladoje, još jednog bivšeg člana te stranke, našla se na meti napada.

I tom je bivšem vijećniku DNS-a izgorio automobil.

-Možemo potvrditi da se događaj desio te je uviđaj u tijeku, rečeno je u PU Istočno Sarajevo.

Kasnije tijekom dana je, pak, priopćeno da policijski službenici PU Istočno Sarajevo poduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja kaznenog djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ a u svezi događaja koji je prijavljen Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo u utorak ujutro oko 04:30 sati.

Naime, prijavljeno je da u ul. Jovana Dučića gori jedan putnički automobil. Pripadnici Vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo sanirali su požar u kojem su vatrom oštećena još tri vozila koja su se nalazila pored zapaljenog vozila dok su policijski službenici u prisustvu sudskog vještaka izvršili uviđaj na licu mjesta te, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, poduzimaju mjere i radnje na pronalsku izvršitelja navedenog kaznenog djela.

Bivši vijećnik DNS-a

-Tijekom noći zapaljeno je moje vozilo, a vatra je oštetila vozila i moga brata i druga vozila. Tom prilikom pričinjena nam je šteta od oko 25.000 maraka, rekao je za Srpskainfo bivši član i viječnik DNS-a Aleksandar Sladoje, te napomenuo da je zapaljeno obiteljsko vozilo.

-Noćas, oko tri sata, nas je probudila eksplozija. Kada sam izašao ispred kuće, vidio sam kako gori moj automobil, a vatra je zahvatila još dva vozila. Moj automobil je star oko 15 godina i nije bio kasko osiguran, precizirao je Sladoje i dodao da su nadzorne kamereinstalirane na kući snimile dva napadača.

-Ja sam prije tri mjeseca napustio DNS i od tada nisam imao nikakav kontakt s Nešićima. Možda netko misli da smo mi povezani, ali mi više nemamo nikakve kontakte, istaknuo je Sladoje za Srpskainfo.

Prijašnji slučajevi paljevine vozila

Osim što je nedavno zapaljen automobil Predraga Nešića, izgorio je i dio vozila Mlađena Božovića, njegova punca, jer je Božovićevo vozilo zahvatio požar s Nešićevog. Aleksandru Glavašu, tadašnjem šefu Kluba vijećnika DNS-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo, je u prosincu 2017. godine zapaljen Audi A6.

-Motiv ovog kaznenog djela je vjerojatno politička pozadina i ovo nas vraća u neko doba kriminaliteta u Istočnom Sarajevu, ali vjerujem u naše policijske strukture i da će slučaj biti rasvijetljen kako bi građani i njihovi predstavnici mogli slobodno raditi, rekao je tada Glavaš koji je, nakon vijećničkog, osvojio i zastupnički mandat u NSRS, a prošle godine je napustio DNS.

Četiri mjeseca ranije, 2017. izgorio je pasat Mladena Lučića, u to vrijeme vijećnika DNS-a u Skupštini općine Istočna Ilidža. Tim je povodom Lučić za BN TV poručio da ne postoji nijedan razlog da mu netko to uradi. Mladen Lučić je s firmom “Legend” izgradio resort na Jahorini “Snježnu dolinu”. Nitko u svim ovim slučajevima, srećom, nije stradao.

Povezane vijesti

Policija pronašla vozača (84) koji je udario pješaka pa pobjegao

admin

Vođa “kavčana” spremio milione evra za likvidacije: Na Zvicerovom spisku još 6 osoba

admin

BIH: Preminuo motociklista koji je sinoć učestvovao u teškoj nesreći

admin