Search
Close this search box.

Nastavak saradnje: Uvođenje sustava video nadzora u Općinskom sudu Jajce

Podijeli članak:

Načelnik Centra sudske policije KSB/SBK, Mario Pavešić, zajedno sa komandirom stanice sudske policije Jajce, Antom Martinovićem, održali su dana 16. veljače 2024. godine važan sastanak sa predsjednicom Općinskog suda u Jajcu, Milenom Dramac.

Sastanak je bio od ključne važnosti s obzirom na temu koja je bila na stolu – isporuku i postavljanje sustava tehničke zaštite u zgradi Općinskog suda u Jajcu, posebno ugradnju sustava video nadzora. Ovaj korak je od iznimne važnosti za osiguranje sigurnosti osoblja, sudionika sudskih procesa i samog pravnog prostora.

Financiranje ovog projekta ostvarit će se sredstvima Europske unije, što dodatno naglašava važnost suradnje i implementacije modernih sigurnosnih rješenja koje podržava međunarodna zajednica.

No, osim rasprave o konkretnim tehničkim detaljima, sastanak je također pružio priliku za analizu dosadašnje suradnje Općinskog suda u Jajcu sa sudskom policijom. Ocenjivala se uspješnost u izvršavanju naredbi suda te poduzimanje mjera osiguranja prisustva okrivljenih i svjedoka u kaznenim postupcima. Ova refleksija na prošlost bila je korisna kako bi se identificirali dosadašnji uspjesi, ali i potencijalne prilike za poboljšanje.

Kroz konstruktivan dijalog, sudionici su razmijenili mišljenja i predložili daljnje korake koji bi poboljšali učinkovitost i sigurnost sudskih procesa. Ovakav otvoreni pristup i suradnja ključni su za jačanje povjerenja u pravosudni sustav i osiguravanje njegove učinkovitosti.

Na kraju sastanka, zaključeno je kako će se nastaviti tesna suradnja između Općinskog suda u Jajcu i sudske policije, s ciljem osiguranja sigurnosti, integriteta i pravde unutar pravosudnog sustava. Očekuje se da će implementacija sustava video nadzora biti samo jedan od koraka u nizu mjera usmjerenih ka unaprjeđenju sigurnosti i učinkovitosti rada suda.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kod Kladnja je došlo do saobraćajne nezgoda u kojoj su povrede zadobile dvije žene,...

Vrh planine Nemrut jedno je od najljepših mjesta u Turskoj za posmatranje izlaska i...

se tiče prognoze za neki naredni period, nisu nikako optimistične što se tiče proizvođačima...

Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je...

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču 2024. u Federaciji BiH iznosila...

U evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH početkom marta bilo je 338.528...