Nastavak Nemoguće misije odgođen za godinu dana zbog štrajka američkih glumaca

Podijeli članak:

Najnoviji film Nemoguća misija odgođen je skoro godinu dana nakon što je proizvodnja obustavljena zbog štrajka holivudskih glumaca koji je u toku.

Novi datum objave osmog filma u franšizi sada je 23. maja 2025. umjesto 28. juna 2024. godine, objavio je Variety. Rad na brojnim velikim američkim filmovima i TV serijama je na čekanju zbog štrajka koji je počeo u julu.

Očekuje se da će pregovori biti nastavljeni u utorak, dvije sedmice nakon što je posljednja runda pregovora prekinuta. Štrajk glumaca sada traje 102. dan i slijedi sličan štrajk scenarista.

Filmovi kao što su Disney/Marvel's Blade i Fantastic Four već su odgođeni za nekoliko mjeseci, dok su Osvetnici: Dinastija Kang i Osvetnici: Tajni ratovi odgođeni za godinu dana. Paramountova neimenovana avantura Spužva Boba Kockalone odložena je sa maja 2025. na decembar te godine.

Disneyeva live akcijska verzija hit animiranog filma Lilo & Stitch pomjerena je na datum koji tek treba biti objavljen, dok je remake Moane pomjeren na juni 2025.

Treći film Avatar Jamesa Camerona sada bi trebao biti objavljen u decembru 2025. godine, godinu dana nakon što se očekivalo, s odgodom nakon četvrtog i posljednjeg dijela. Dune: Drugi dio je također odgođen.

Paddington u Peruu, treći u hit seriji baziranoj na simpatičnom medvjedu Michaela Bonda, također je izgubio jednog člana glumačke ekipe, Rachel Zegler, zbog štrajka. Zamijenila ju je španska glumica Carla Tous. Premijera filma je zakazana za 8. novembar 2024. Prequel Quiet Place, Day One, u kojem glumi Lupita Nyong'o, sada će popuniti prazninu koju je ostavio još neimenovani nastavak Nemoguće misije Nemoguća, i pomjeren je sa 8. marta na 28. juni 2024.

TV serije kao što su The Last of Us, Euphoria, Stranger Things i The White Lotus također su pogođene štrajkom.

 

 

(federalna.ba/BBC)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Lakše je poslovati u Kolumbiji, nego u BiH, kažu svjetski parametri. Bosna i Hercegovina...

U kalesijskom naselju Jajići danas su općinski načelnik Sead Džafić, ministar poljoprivrede, šumarstva i...

Rast cijena nekretnina u Bosni i Hercegovini doveo je do inicijative o uvođenju većeg...

Osim plaća od Nove godine trebale bi rasti i penzije. Riječ je o redovnom...

Pripadnici njemačke Savezne policije u civilu juče su uhvatili na djelu tri državljanke Bosne...

Za nekoliko dana navršit će se četiri puna mjeseca od krvavog pohoda i zločina...