Naručio PlayStation 5 sa eBaya, dobio betonski blok

Dolazak najnovije generacije konzola, prije svega PlayStation 5, ispraćen je ekstremnom nestašicom istih, što nažalost i dalje traje, gdje kupci trenutno jedinu šansu za kupovinu imaju od preprodavaca.

To dolazi s ogromnim povećanjem cijene konzola, koje na eBay-u cijene do nekoliko hiljada dolara, ali ni to ne garantuje kupcu da će dobiti konzolu. To je nažalost iskusio jedan nesretni kupac iz Sjedinjenih Država koji je na eBay-u platio 900 dolara za Playstation 5 konzole. Umjesto samog uređaja, čivek je dobio betonski blok u kutiji za Playstation 5.

On je platio dosta više od realne cijene za samu konzolu, a dobio je nešto skroz drugo i nije jedini u nizu prevarenih. eBay je izdao upozorenje kupcima da se čuvaju prevaranata, a pogotovo onih koji po enormnim cijenama prodaju samo slike Playstation 5 konzole. Zbog pravila na ovoj platformi za preprodaju, osoba koja je dobila betonski blok će vjerovatno dobiti svoj novac nazad, ali to nije nikakvo dugoročno rješenje.

U drugim vijestima vezanim za haos oko nestašice Playstation 5, bande u Velikoj Britaniji presreću kamione koji prevoze konzole i u stilu filmskih pljački vrše krađu. Prestanak same nestašice next-gen uređaja završit će se naredne godine, kada će Sony i Microsoft proizvesti veći kontigent.

 

 

(Avaz)