Narod i pravda Jajce: Pominjete i napadate nas redovno, ali bez argumenata!

Na redkacijski mail dobili smo demant OO Narod i pravda Jajce na tekst koji smo prenijeli jučer pod naslovom: “Hozan: NiP je radio za korist HDZ-a u Jajcu, a nakon izbora Konaković je lagao” iz magazina Stav.

U nastavku pročitajte saopćenje u cijelosti:

 

Demant na izjave načelnika Edina Hozana iznesene u intervju u listu “Stav”

 

-Biti izabran po treći put, a dati ovakvu izjavu u javnosti je sraman čin. Ovo je jedini način političkog djelovanja “načelnika svih građana” prema “novoizabranoj stranci”.

Narod i Pravda Jajce je politička organizacija koja na području Jajca djeluje u zadnjih godinu dana. Bosanskohercegovačka građanska politička opcija sa članstvom i velikim brojem simpatizera na korektan način prezentuje rad i polje djelovanja.

Od osnivanja, iznosimo jasne i precizne stavove. Zbog pandemije nismo bili u mogućnosti prezentovati svoj način rada. Predizbornu kampanju smo organizovali u skladu sa zakonima i našim mogućnostima.

Nikom dužni nismo ostali!

Nismo se krili po podrumima, garažama, kafanama…

Čuvali svoje kandidate i građane na svaki mogući način, poštujući sve propisane epidemiološke mjere.

Nastavili svoj redovan rad i obavljali osnovne poslove, savjesno i odgovorno. Huškačka politika, harami, plač nisu dio nas.

Istupi pojedinaca u alkoholisanom stanju, spinovanje, pozivanje na period rata, niz neistina, nisu nas obeshrabrili da izađemo i istinu kažemo.

Ako smatrate pozivom Naroda i pravde Jajce na saradnju i pregovore, sastankom na jezeru, gdje ste okupli “!predstavnike” boračkih organizacija iz proteklog rata i “probošnjačke” političke organizacije, retorikom ucjene i prijatnjama, prevarili ste se.

Svi smo sudionici istog na svoj način i svi dobro pamtimo svoja i djela drugih. Vi kao ¨član¨ Kriznog štaba, u doba pandemije, jednom ste se oglasili u svrhu informisanja i obavještavanja građana, zaštite istih? Bavili ste se sobom i Vama podobnim.

Narod i Pravda Jajce pominjete i napadate redovno, ali bez argumenata. Nikom nismo protivnici. Čak naprotiv, pozivamo na saradnju i spremni smo razgovarati sa svim političkim organizacijama. Ispoštovali smo sve formalne i neformalne pozive. Naše ambicije su takve kakve jesu: jasne, precizne te zagovaraju jednakost i transparentnost u radu.

Našu podršku će dobiti svi oni koji budu radili pošteno, odgovorno, poštovali zakone. Narod i pravda Jajce nije potrčko ni jedne političke opcije u Jajcu. Neće ni biti. Nema razloga da strašite probosansku i drugu javnost svojim neistinama.

Ako Vam je ključni momenat dokaz saradnje Naroda i pravde Jajce i HDZ Jajce, sučeljavanje… Istina je da nisam demantirao predstavnika HDZ-a jer ste Vi trenutni načelnik i odgovorni za sadašnje stanje. Naša logistička podrška pripada nama, a i cijeloj javnosti je dostupna.

Naš rad je transparentan.

Bez argumenta, po principu rekla – kazala, cijeli intervju nema nikakve vrijednosti. Nismo dijelili niti novcem građana kupovali glasove. Nismo službenim vozilima u redovno radno vrijeme, u vrijeme godišnjeg odmora i predizborne kampanje, obilazili terene, haramili, halalili tuđe…

Ni jedan od aktivnih članova i kandidata pa čak i simpatizera nije i neće koristiti se mizernim i malicioznim radnjama…

Biti izabran i nakon par dana doživjeti peticiju (vezano za gradnju MHC-a) građana nije jednostavno!

Zato postojimo, Narod i pravda Jajce.

Iz temelja!

 

dr. Ismar Halilović, predsjednik OO Narod i pravda Jajce