Narod i pravda Jajce: Mi ćemo glasati protiv!

Iz dana u dan ¨scena¨. Isti scenario. Građani su dali povjerenje i to treba poštovati. Već par dana nakon izbora, građani su na ulici i prikupljaju potpise.
U Jajcu ni lokalne afere nisu dovoljan okidač promjena. Pandemija, ekonomska situacija, minihidrocentrale su naša stvarnost. Umjesto da brinu o nama, o zdravlju svih nas, mi se borimo da spriječimo narušavanje istog. Jedva sastavljamo kraj s krajem. Sve ovo nas podsjeća na ratni period (retraumatizacija).

Odnos između građana i vlasti nedefinisan. Ko koga štiti i na koji način? Između čega i zbog čega se građani dvoume, vlasti i opstanka!? Svaki dan se rizikuju životi što zbog korone što zbog postupaka…

Ovih dana građani djeluju, potpisuju, pozivaju i mole. Zajednički cilj! Na cesti skupljaju potpise da bi sačuvali stoljetno blago. Dva dana do rasprave a svi šute!?

Podržavam inicijativu građana!

Ukoliko dođe do Općinskog vijeća i formiranja istog, Narod i Pravda će biti i glasati PROTIV.

Vjerujem da će doći vrijeme da smo složni i raspravljamo po pitanju investitora koji će imati iskrene, konkretne i zdrave ideje a u korist svih nas, stoji u saopćenju za javnost kojeg potpisuje dr.Ismar Halilović, predsjednik Naroda i pravde Jajce.

 

 

(Jajce Online)