Narod i pravda Jajce bori se za pravičan sistem vrijednosti

Narod i pravda Jajce u prethodnom periodu održalo je niz sastanaka i susreta sa drugim političkim partijama na lokalnom nivou. Razmatrale su se mogućnosti zajedničkog političkog rada i djelovanja. Narod i Pravda Jajce poštuje dogovorene principe rada i budućeg djelovanja.

U pregovorima smo zahtijevali da se primjenjuje i poštuje jednakost, transparentnost, kvalitet i odgovornost kako pojedinaca tako i političkih organizacija. Narod i pravda Jajce u potpunosti razumije probleme koji su godinama prisutni na političkoj sceni te isti neće biti podržani.

Naši mladi vijećnici, članovi i simpatizeri osuđuju uspostavljeni sistem vrijednosti koji preferira stranačko, rodbinsko, nacionalno i svako drugo favoriziranje. Stranke koje nude predstavnicima ustupke u smislu nacionalnog, zapošljavanja pojedinaca i druge vrste lične koristi u zamjenu za funkcioniranje većine nisu dio rada i djelovanja naših principa.

Narod i Pravda Jajce odbacuje takav princip djelovanja i smatra ga podcjenjujućim. Političke elite mogu mnogo više doprinijeti razvoju našeg društva ako ispoštuju bar dio svojih predizbornih obećanja.

Narod i pravda Jajce bori se za pravičan sistem vrijednosti. Prioritet je da svi mladi ljudi bez obzira na stranačku, rodbinsku ili neku drugu pripadnost imaju iste šanse za prosperitet, razvoj i djelovanje u društvu. Trebamo dati prioritet mladim, sposobnim i odgovornim ljudima da aktivno sudjeluju u odlučivanju i vođenju te vratimo povjerenje mladih u institucije.

U narednom periodu Narod i pravda Jajce će biti na raspolaganju svim građanima, članovima, simpatizerima i budućim članovima da svoju platformu predstavlja putem političkog savjeta. Pozivamo građane, simpatizere i članove da se aktivno uključe u rješavanje aktuelne situacije svojim prijedlozima, sugestijama i savjetima. Budite aktivni sudionici, a ne posmatrači.

U nadi dobre budućnosti, kvalitete života i zajedničkog te nesebičnog političkog i svakog drugog djelovanja, danas Narod i pravda obilježava treću godinu postojanja. Sretno nam, stoji u saopćenju kojeg potpisuje dr. Ismar Halilović. predsjednik OO Narod i pravde Jajce.

Press konferenciju možete pratiti danas UŽIVO od 14 sati na službenoj stranici Narod i pravda.