Napretkov zbor ‘Nikola Šop’ obilježio deset godina rada

Podijeli članak:

U srijedu 22. lipnja 2022. godine u Domu kulture u Jajcu zbor “Nikola Šop”, koji djelu u okviru Napretkove podružnice u Jajcu, obilježio je deset godina svoga rada. Ovo je njihov treći samostalni koncert pod nazivom Ne da se sreća zlatom kupiti.

Pored obljetnice zbora obilježeno je i 120 godina postojanja Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Napredak Jajce od svoje obnove nakon domovinskog rata u okviru svog djelovanja uvijek je imao zbor. Na poziv predsjednice Tomislave Ladan vodstvo zbora preuzima profesorica Katarina Ladan i od tad zbor djeluje pod imenom Nikola Šop.

Zbor redovito nastupa na manifestacijama u Jajcu, diljem BiH ali i šire. Zbor “Nikola Šop” je vremenom mijenjao svoj sastav od mješovitog zbora do sadašnjeg ženskog zbora koji izvodi a capella skladbe

Na svome trećem samostalnom koncertu zbor je nastupio s četiri spleta pjesama. U prvom spletu uz klavirsku pratnju Jimmyja Budeša otpjevali su “Let It Be”, “Love Me Tender” i “Mamma Mia”. Drugi spelt pjesama činile su pjesme “Sanjaj me”, “Meni trebaš ti” i “Anđele moj”.

Ljubav se ne traži je otvorila treći splet pjesama koji je nastavljen pjesmama “Zvira voda” i “Da je meni s tobom kroz pasike”. Tradicijske pjesme su činile četvrti splet pjesama. To su “Hajde Jano”, “Naranča i Cetina”.

Gosti koncerta su bila svima dragi prijatelji zbor umirovljenika/penzionera pod vodstvom prof. Alojza Čakarića. Gosti su bili i članovi dramske sekcije Srednje strukovne škole „Jajce“ koji su pod vodstvom profesorice Josipe Bogić izveli dramski komad “Kameni svatovi” rađen po stihovima poznate povjestice Augusta Šenoe.

Na koncertu se obratio i predsjedatelj OV Jajce Josip Topić koji je u svoje ime ali i u ime Općine Jajce čestitao ovu obljetnicu i zahvalio na radu i sudjelovanju na svim važnijim manifestacijama koja organizira Općina Jajce. Topić je istaknuo dosadašnju podršku radu Napretkovoj podružnici Jajce te napomenuo kako će se dobra suradnja nastaviti i u narednom periodu.

Predsjednik Napretkove podružnice Jajce, Franjo Leovac, je kazao kako je zbor Nikola Šop nešto najvrednije što Napredak ali i općina Jajce ima te čestitao članicama na njihovoj predanosti, ustrajnosti i radu kao i na ovoj obljetnici.

Predsjednik Leovac je posebno zahvalio profesorici Katarini Ladan koja vodi zbor Nikola Šop svih ovih deset godina.

Zbor Nikola Šop, kao i Napredak podružnica Jajce zahvaljuje svima na podršci u radu zbora kao i organizaciji koncerta.

(hkd napredak jajce/Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ljekar trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić izgubio je bitku za život. Priča o doktoru...

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...