Napad pasa lutalica u Bugojnu: Herojska intervencija Safete koja spašava život Hasibi

Podijeli članak:

U utorak naveče oko 18 sati, hrabra Safeta Ganić naišla je na jezivu scenu na brdu ispod Špedicije u Bugojnu. Šokirana, susrela se s besvjesnom ženskom osobom, Hasibom Musić (30), koju su napali četiri velika psa lutalice. Njena brza i hrabra reakcija spasila je život Hasibi Musić, ali također je bacila svjetlo na sve veći problem pasa lutalica u Bugojnu, ali i širom Bosne i Hercegovine, piše Jajce Online.

Safeta Ganić, koja je bila u pravom trenutku na pravom mjestu, nije oklijevala. Upotrijebila je svu snagu i hrabrost koju je imala kako bi zaštitila Hasibu od agresivnih pasa. Nakon što je uspjela odvojiti Hasibu od pasa, brzo ju je smjestila u svoj automobil i prevezla je u Hitnu službu odnosno Opću bolnicu Bugojno.

Kada su stigli u bolnicu, medicinski tim se suočio s ozbiljnim povredama Hasibe Musić. Preliminarni nalazi pokazuju da je Hasiba pala dok je vozila električni romobil, a kasnije su je napali psi lutalice. Njene povrede bile su ozbiljne, a brza reakcija Safete Ganić doslovno je spasila njen život.

Hasiba Musić (30) trenutno se oporavlja u kučnom ambijentu, a njeno zdravstveno stanje prati se pažljivo. No, ovaj slučaj postavlja važno pitanje problema pasa lutalica koji postaje sve ozbiljniji ne samo u Bugojnu, već i u drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine.

– Vraćala sam se iz grada kući na električnom romobilu da bi mi se kod stare Špedicije u blizini Energopetrol pumpe približila 2 psa lutalice i krenuli prema meni a za njima još 2. Iz straha sam se zaustavila i počela bježati a oni su se onda zaskočili prema meni nakon čega sam pala i zadobila povrede i izgubila svijest. Sljedeće čega se sjećam jeste u hitnoj gdje mi se ukazuje pomoć. Žena koja me spasila kaže da su bila 4 psa, rekla je Hasiba za portal Bugojno-danas.

Safeta Ganić je apelirala na nadležne organe i lokalne vlasti da hitno djeluju kako bi se riješio ovaj hitan problem.

– Utorak je bio Hasibin dan, ali sutra može biti bilo čiji. To može biti i bilo koji učenik koji se vraća iz škole ili polazi u školu, izjavila je Safeta Ganić.

This slideshow requires JavaScript.

 

Ovaj dramatični incident služi kao podsjetnik da je potrebno hitno poduzeti mjere za rješavanje problema pasa lutalica kako bi se zaštitila sigurnost građana. Nadamo se da će nadležne vlasti reagirati brzo i odlučno kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti. Sigurnost građana mora biti prioritet, a rješavanje problema pasa lutalica nužno je kako bi se postigao taj cilj.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...