Search
Close this search box.

Nakon što je raspisana potjernica Delalić se pojavio u policijskoj stanici

Podijeli članak:

Sarajevski advokat Sead Zijadić izjavio je da se Benjamin Delalić u njegovoj pratnji danas samoinicijativno predao policiji.

“Otišao je kod inspektora u Policijsku upravu Novo Sarajevo gdje se predao. Određeno mu je 24-satno zadržavanje. Još nije dao izjavu i to je sve što vam u ovom trenutku mogu kazati”, rekao je za Avaz Delalićev advokat Sead Zijadić.

Nakon što se predao, policija je Delalića zvanično lišila slobode danas u 12 sati.

Podsjećamo, Amir Pašić Faćo prijavio je da su na njega u Paromlinskoj ulici pucali Benjamin Delalić i još dvije njemu nepoznate osobe.

Policija je jučer saopćila detalje pucnjave u Paromlinskoj ulici.

“Dana 01.01.2024. godine u 21:20 sati od lica P. A., iz Sarajeva, obaviještena je PU Novo Sarajevo, da je lice D.B., iz Sarajeva, s još dva nepoznata lica u ulici Paromlinska, upotrijebilo vatreno oružje pištolj, tom prilikom u njegovom pravcu ispalilo od tri do pet metaka. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave te na licu mjesta pronašli tragove od upotrebe vatrenog oružja, kao i oštećenja nastala na tri vozila, Mercedes, Renault Clio i Citroen, dok povrijeđenih lica nije bilo”, navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka