Search
Close this search box.

Nakon protesta mještana, u Šipovu zbog inspekcije peru i krovove

Podijeli članak:

Nakon protesta mještana Šipova protiv drvoprerađivača koji zagađuju zrak u gradskoj zoni, u najvećem naselju, pored osnovne škole, pojedini vlasnici, očekujući inspekciju, otpočeli su sa čišćenjem pogona.

Na snimku koji su nam dostavili mještani Šipova vidi se kako radnici peru čak i krovove jedne poznate drvoprerađivačke firme.

Građani, njih stotinjak u subotu su iskazali nezadovoljstvo zbog problema otpadne piljevine i prašine koju ispuštaju lokalna preduzeća za preradu drveta u samom gradu. Tvrde da lokalna vlast i inspekcijski organi ne reaguju.

Bore se za čist vazduh i bezbrižno djetinjstvo svoje djece, navode.

Ranije su upućeni dopisi opštini, komunalnoj policiji, Inspektoratu Republike Srpske, Ministarstvu zdravlja i drugih institucija, od kojih nisu dobili , ali bez odgovora.

“Imamo pitanje za sve institucije, Komunalnu policiju, načelnika, nadležno odjeljenje opštine Šipovo, vlasnike lokalnih preduzeća da nam odgovore da li preduzeća koja se bave preradom drveta i proizvodnjom peleta imaju ekološke dozvole za rad?! Ako ih nemaju, kako uopšte rade? Ako imaju ekološke dozvole, ko im je potpisao i dao saglasnost i svjesno odobrio da nam djecu truju sve ove godine”, upitala je u ime okupljenih građana Ruža Oparnica, majka troje djece.

Prst upiru u firme smještene uglavnom u industrijskoj zoni, blizu grada, u kojoj se nalaze firme “FAŠ”, “Medekas prom” i “Čajavec kompani” koje smatraju odgovornim za zagađenje vazduha i onečišćenje okoline.

Negiraju da njihov bunt ima ikakve političke konotacije, a tvrde da će inspekcija navedena preduzeća posjetiti u četvrtak.

“Zbog toga oni sada sve šminkaju, pa čak i krovove peru”, rekao nam je jedan stanovnik ove planinske opštine.

 

 

 

(N1)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kod Kladnja je došlo do saobraćajne nezgoda u kojoj su povrede zadobile dvije žene,...

Vrh planine Nemrut jedno je od najljepših mjesta u Turskoj za posmatranje izlaska i...

se tiče prognoze za neki naredni period, nisu nikako optimistične što se tiče proizvođačima...

Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je...

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču 2024. u Federaciji BiH iznosila...

U evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH početkom marta bilo je 338.528...