Nakon potjere u Novoj Biloj: Sanel Arslani još u bijegu

Podijeli članak:

MUP Srednjobosanskog kantona nastavlja potragu za S. A. (46) iz Tuzle, koji je 25. maja ove godine, bježeći od policije, Audijem udario u ogradu bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

– U mjestu Nova Bila u 10.45 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je Audi sletio s kolovoza i udario u ogradu. Nakon toga je vozač S. A. (46) iz Tuzle napustio vozilo i do dolaska policije udaljio se u nepoznatom pravcu – kazao je Hasan Hodžić, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Krađe vozila Touran u Mravićima 

Uslijedila je opsežna potjera za S. A. u koju se uključila i jedinice Specijalne policije. U potrazi za bjeguncem kojeg potražuje i MUP Tuzlanskog kantona korišteni su i dronovi, ali bezuspješno.

– Osumnjičeni još nije uhapšen, a sumnja se da je vrlo brzo mogao prijeći u Tuzlanski ili Zeničko-dobojski kanton – kazao nam je Hodžić.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Sanelu Arslaniju, koji je dobro poznat policiji. Prije dvije godine Tužilaštvo ZDK podiglo je optužnicu protiv Arslanija zbog krađe vozila VW Touran u Mravićima 20. juna 2020. godine. I tada je uslijedila potjera za Arslanijem koji je bježao u ukradenom vozilu. Arslani se kod mjesta Hece zaustavio i pješice pobjegao u šumu, ali su ga policajci brzo uhapsili.

Arslani na potjernici MUP-a TK  - Avaz

Arslani na potjernici MUP-a TK. Avaz

U septembru 2013. godine zenička policija pokušala je zaustaviti Audi A5 koji je ukraden u naselju Sječe kod Srebrenika. Arslani je tada uhvaćen u zajedničkoj potjeri zeničke policije i patrole iz Busovače u čije je vozilo udario. S njim u vozilu je bila djevojka iz Zenice po koju je došao.

Poznat je po tome što je 2006. godine, nakon bijega iz zatvora u Šapcu, uhvaćen u Tuzli. U kriminalnim vodama poznat je i kao kradljivac terenskog vozila koje je koristio tadašnji ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Sead Omerbegović.

U martu 2013. godine u Gradačcu je ukrao skupocjeni terenac BMW X5, nakon čega je bio uhapšen, ali se vrlo brzo našao na slobodi.

Organizator pobune

Sanel Arslani je u februaru 2003. godine, prema tadašnjim navodima Uprave KPZ-a, bio jedan od organizatora desetodnevne pobune u Kaznenopopravnom zavodu Zenica. Zatvorenici su htjeli zapaliti kompletnu ustanovu i domoći se grada, a osujećeni su akcijom 160 specijalaca i 120 stražara iz četiri KPZ-a u BiH. 

(avaz)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...