Jajce Online
GLOBUS

Najomraženiji Putinov oligarh objavio šokantnu fotografiju blagoslova rakete ‘Sotona‘: Mislim da nikada nećete vidjeti ništa čudnije

Dio ruskih oligarha, koji gube milijarde dolara na sankcijama režimu Vladimira Putina, zna se kritički oglasiti povodom rata u Ukrajini. To im je lakše ako su u inozemstvu, jer za takve kritičke stavove imaju posljednica u Rusiji.

Jedan od nekad najbogatijih oligarha, Mihail Borisovič Hodorkovski, suvlasnik i čelnik naftne tvrtke Yukos, kojega je Putin strpao u zatvor u kojem je proveo deset godina prije nego što mu je dopušten odlazak u Njemačku, na Twitteru se oglasio povodom rsukoga napada na Ukrajinu.

Na reakciju ga je potkanula fotofrafija svećenika Ruske pravoslavne crkve ispred goleme rakete zvane “Sotona”, koja kod putinovaca izaziva sladostrašće, a kod ostatka svijeta strah i zgražanje.

PROČITAJTE JOŠ:   Sprema li se još jedan separatistički referendum? Guverner okupiranog Hersona: ‘Ova će regija uskoro biti potpuno integrirana u Rusiju‘

“Mislim da nikada nećete vidjeti ništa čudnije. Poglavari Ruske pravoslavne crkve blagoslivljaju raketu zvanu Sotona”, zapisao je Hodorkovski na Twitteru.

Ovakvi prizori kada, riječima TBF-a,”Božji ljudi blagoslivljaju puške” i prije su izazivali čuđenje i zgražanje, kao i pitanje spojivosti sa svećeničkim zvanjem, a kamoli neće kada je u pitanju tako razorno i opasno oružje.

Hodorskovski je to također uočio, a budući da u Putinovom carstvu odavno nema poslovnih interesa, mogao je slobodno napisati što misli.

Povezane vijesti

Njemačka ministrica upozorava: ‘Prijeti nam najveća kriza od Drugog svjetskog rata, milijuni će umirati od gladi, a mi se igramo zelene tranzicije‘

admin

Ukrajina: Svijetu prijeti nuklearna katastrofa. Rusi ispaljuju rakete iznad nuklearke

admin

Njemačka krenula u diplomatsku ofenzivu, žele spriječiti paljenje novih fitilja na balkanskoj bačvi baruta: ‘Napetosti se vidno povećavaju..‘

admin