Search
Close this search box.

Najnovije luksuzno plovilo za odvažne moreplovce

Podijeli članak:

U saradnji sa cjenjenim dizajnerom Enrikom Gobijem iz TEAM for Design i renomiranim tehničkim odjeljenjem Palumbo Superyachts, italijansko brodogradilište je krenulo da redefinira standarde luksuza i inovacija u međunarodnoj pomorskoj industriji, prenosi Lux Life.

Jedinstveni dizajn

Iz samog imena, UNICA, što znači „jedinstveni primjerak“, očigledno je da se ova jahta izdvaja od svih ostalih. Nastala iz detaljne analize trenutne tržišne ponude u smislu inovacija, dizajna, funkcionalnosti i optimizacije obima, jahta UNICA postavlja sopstvene trendove i standarde.

Ono što ISA Unica 40 jahtu čini jedinstvenom su njeni veoma funkcionalni prostori koji je izdvajaju od drugih modela na tržištu. Dužina spoljašnjih paluba i prostrani prozori samo su početak izuzetnih karakteristika. Eksterijer jahte UNICA 40 karakterišu fluidne linije, sa harmoničnim balansom između praznog i punog prostora koji stvaraju besprijekornu vezu sa vodom. Dizajn ne samo da poboljšava estetiku, već i osigurava da gosti na jahti imaju jasan pogled na svoju okolinu, podstičući osjećaj vizuelne veze sa morem.

Posebna pažnja posvećena je osvjetljenju koje naglašava profile jahte, stvarajući sjajnu i prijatnu atmosferu. Krma je utočište zadovoljstva, sa tri nivoa nagnuta prema moru, zajedno sa prostorom za sunčanje, bazenom i infinity kokpitom koji pruža neprekidan pogled.

Luksuzni enterijer

Kada je riječ o enterijeru, UNICA 40 daje prednost udobnosti i funkcionalnosti. Vlasnički prostor, koji se nalazi naprijed na glavnoj palubi, uključuje kancelariju, dnevni boravak, duplu garderobu i luksuzno kupatilo. Veliki bočni prozori preplavljuju kabinu prirodnim svjetlom, dodatno pojačavajući osjećaj prostora i luksuza.

Sa dvije trpezarije, jednom formalnom na glavnoj palubi i drugom sa okruglim stolom na gornjoj palubi, gosti mogu uživati u izuzetnim obrocima dok uživaju u pogledu koji oduzima dah. Gornja paluba se može pohvaliti velikom površinom, savršenom za sunčanje i zabavu, dok druga prostrana paluba ima više prostora za odmaranje, trpezarijski sto, bar i okrugli đakuzi.

Ispod palube se nalaze četiri dvokrevetne kabine sa sopstvenim kupatilima, uključujući tri VIP kabine sa bračnim krevetima i jednu kabinu za goste sa dva odvojena kreveta. Smještaj za posadu, dizajniran za sedam članova, obezbjeđuje besprijekornu uslugu, sa kapetanovom kabinom postavljenom pored mosta za optimalnu navigaciju.

UNICA 40 jahtu pokreću dva MTU motora, svaki od 1432kW, sposobni da pokreću jahtu do maksimalne brzine od 20 čvorova i brzine krstarenja od 15 čvorova.

 

 

(avaz)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Istražioci iz više austrijskih policijskih agencija uspjeli su da razbiju još jednu narkobandu, koja...

U periodu od 2006. do kraja marta ove godine ukupni prihodi ostvareni po osnovu...

Vlasnik kompanije „Ekvator“ Đorđe Đoko Davidović, kupcima stotina stanova kojima je uzeo novac, a...

Demografska slika Bosne i Hercegovine sve je crnja. Tako se iz godine u godinu...

Njemački fudbaler Toni Kros (Kroos) najavio je kraj karijere nakon ove sezone. Za Real...

Hrvatski teniser Ivan Dodig (39) susreo se u Mostaru s novim selektorom nogometne reprezentacije...