Najmlađi strijelac Bayerna u Ligi prvaka: Jamal Musiala odlučio za koju reprezentaciju će igrati

Jamal Musiala odlučio je da će u seniorskoj karijeri nositi dres Njemačke, a ne Engleske za čije je mlađe kategorije igrao.

Jamal Musiala odlučio je da će u seniorskoj karijeri nositi dres Njemačke, a ne Engleske za čije je mlađe kategorije igrao.

Musiala, 17-godišnji napadač Bayerna, sin je Britanca i Njemice. Kao dijete je s majkom otišao živjeti u Englesku i tamo do 2019. godine trenirao u Chelseaju. Igrao je za U-15, U-16, U-17 i mladu reprezentaciju Engleske, a ima dva nastupa iz 2018. godine i za njemačku U-16 ekipu.

Sada je morao birati između te dvije reprezentacije i odabrao je Njemačku, zemlju u kojoj je rođen i u kojoj danas igra.

“Moje srce kuca i za Njemačku i za Englesku. Nastavit će tako kucati i dalje, ali odluku sam morao donijeti zbog sebe. Razmišljao sam gdje će mi biti bolje i gdje ću imati više prilika za nastup. Odluka je bila teška. Hvala Chelseaju i Nogometnom savezu Engleske jer bez njih danas ne bih bio ovdje gdje sam”, rekao je Musiala s kojim je nedavno razgovarao njemački selektor Joachim Low.

Sinoć je Musiala ispisao povijest Bayerna i postao najmlađi strijelac kluba u Ligi prvaka. U pobjedi 4:1 protiv Lazija zabio je gol sa 17 godina i 363 dana i tako srušio rekord Samuela Kuffoura (18 godina i 40 dana). Postao je i drugi najmlađi strijelac u nokaut-fazi Lige prvaka nakon Bojana Krkića.

Ove sezone Musiala je odigrao i 16 utakmica u Bundesligi te u tom takmičenju postigao tri pogotka.

KOMENTARI