Search
Close this search box.

Najava skupa građana: Protiv izgradnje privremene deponije u Kozjoj Luci

Podijeli članak:

U mjesnoj zajednici Kozja Luka, nadomak Foče, u nedjelju, 24.12.2023, u 12:00 časova će biti održan skup građana povodom najavljene izgradnje privremene deponije otpada u tom selu.

Lokalitet predložene deponije je u neposrednoj blizini prirodnog fenomena pješčanih piramida te pećine Ledenjače. Pećina Ledenjača je zaštićena kao spomenik prirode, dok su piramide već međunarodno poznat prirodni fenomen koji je jedna od glavnih atrakcija za turiste u ovim krajevima.

Smještanje privremene deponije, posebno uzevši u obzir problematično vođenje istih širom države, nadomak ovakvih turističkih potencijala i u predjelu gdje je čista životna sredina glavni potencijal za lokalni razvoj se protivi bilo kakvom logičkom i smislenom planiranju upravljanja otpadom, turizmom i ekonomskim razvojem opštine. Pozivamo Vas da vašim prisustvom i izvještavanjem doprinesete borbi aktivnih građana za svoje osnovno ljudsko pravo na čistu životnu sredinu.

Zbog prethodno preuzetih obaveza, predstavnici Centra za životnu sredinu nažalost ovaj put neće moći prisustvovati skupu, tako da se za više informacija možete obratiti gospodinu Reljić Radislavu na broj telefona 065/998-991.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....

Podaci “Polazne studije o ekonomiji brige i njege u Bosni i Hercegovini” koju je...