Search
Close this search box.

Naftaši u Srpskoj traže veće marže

Podijeli članak:

Naftni distributeri u Republici Srpskoj smatraju da Vlada Republike Srpske treba da im dozvoli povećanje zarade minimalno za 5 do 10 feninga po litru prodatog goriva na benzinskim pumpama.

Naime, kako je za “Nezavisne novine” rekao Đorđe Savić, predsjednik Grupacije za promet naftnim derivatima pri Privrednoj komori RS , Vlada Srpske treba da poveća maržu sa 25 feninga po litru na minimalno 30 do 35 feninga kako bi mogli živjeti kao što su živjeli prije četiri godine.

“Neko pametan je sjeo i prije nekoliko godina izračunao da je nama dovoljno 25 feninga za funkcionisanje. Jasno je da je sada nama tih 25 feninga znatno manje nego kada je Uredba donesena, jer su svi troškovi porasli”, objašnjava Savić i ističe da im sadašnja marža nikako ne odgovora, te dodaje da nije upoznat u kojem smjeru Vlada RS ima namjeru da promijeni Uredbu o ograničenoj marži.

“Nadamo se da nova Uredba o ograničenim maržama na promet naftnim derivatima ne bi trebala da dovede do smanjena marže”, pojasnio je Savić za “Nezavisne novine”.

Ističe da  benzinske pumpe u Srpskoj polako podižu cijene benzina i dizela,  te da će da  koštaju do 2,75 KM.

U RS je od 1. aprila 2021. godine na snazi Uredba o ograničenoj marži na promet naftnim derivatima i to u iznosu na maksimalno šest feninga u veleprodaji i na najviše 25 feninga u maloprodaji.

Vlada Srpske na pretposljednjoj sjednici proširila je listu prehrambenih proizvoda na koje je ograničila maržu trgovcima i uvela maržu na promet lijekovima, a Denis Šulić, ministar trgovine i turizma RS izjavio je da u tom resoru pripremaju i novu uredbu o ograničenim maržama na promet naftnim derivatima.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...

Ovo je inspirativna priča o mladoj ekipi koja je u jeku korone zasukala rukave,...