Nadbiskup Tomo Vukšić u Dobretićima: I danas učimo od svetog Ante

Podijeli članak:

Jučer je blagdan Presvetog Trojstva, a u Dobretićima se tradicionalno slavi misa uočnica pred veliki katolički blagdan svetog Ante Padovanskog.
Kako je ovo posebna godina u povijesti pougarskog kraja, kada se obilježava 350. obljetnica prvog spomena župe u Dobretićima, tako je i za ovu prigodu Dobretiće pohodio i poseban gost: nadbiskup Tomo Vukšić.

Nadbiskup monsinjor Vukšić predvodio je misno slavlje a u svojoj propovijedi se posebno dotaknuo svetog Ante, patrona župe Dobretići, čiji dan se sutra u Dobretićima slavi.

U nadahnutoj propovijedi nadbiskup Vukšić napomenuo je kako je sveti Anto i danas aktualan svetac od kojeg možemo itekako učiti. Nadbiskup je povukao dvije paralele između današnjeg svijeta i svijeta u kojemu je živio sveti Anto: i on a i mi živimo u vremenu velikih znanstvenih otkrića koje se često znaju interpretirati kao suprotna crkvenom i vjerskom nauku.

– Duga sličnost je da i mi i sveti Anto Padovanski živimo u vremenu velikog ekonomskog napretka koji dovodi do značajnog raslojavanja stanovništva. Na sve ove izazove je znao odgovoriti sveti Anto Padovanski, što je primjer koji i mi danas trebamo slijediti, naglasio je u propovijedi Vukšić.

Na današnjoj svetoj misi se okupio veliki broj vjernikap pougarskog kraja, ali i susjednih župa Jajca, Podmilačja, Kotor Varoši i Središnje Bosne.

Sutrašnji blagdan svetog Ante Padovanskog će biti proslavljen središnjim misnim slavljem u 11 sati.

 

 

(Klik Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...