Načelnik Jajca odgovorio Konakoviću: U kampanji ste nas poklonili HDZ-u

Reizabrani načelnik Jajca Edin Hozan iz Stranke demokratske akcije (SDA) reagovao je na navod predsjednika Naroda i pravde (NiP) Elmedina Konakovića da će SDA koalirati s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) u ovom i drugima mjestima, a da se to moglo izbjeći.
Konaković je jučer poručio da SDA namjerava činiti vlast s HDZ-om i u drugim lokalnim zajednicama u Srednjobosanskom kantonu. Tvrdi da Hozan pokušava, kako je naveo na Facebooku, izmišljotinama sakriti istinu koja se vidi u svakom dijelu SBK.

“Ovo se dešava u situaciji kad sve može bez HDZ-a. Zvao sam ga lično, razgovarali smo o izborima prije izbora. Mi smo tražili razgovore u SBK, on insistirao samo na razgovorima o Jajcu. Kaže da nije upućen u ostalo, a potpredsjednik je Kantonalnog odbora SDA SBK. Nije teško razmontirati sve laži ove mašinerije koja druge optužuje za podršku HDZ-u na uštrb Bošnjaka u SBK. Potvrdilo se sve što smo govorili”, istakao je Konaković.

Načelnik Jajca, koji je i predsjednik KO SDA, uz demantij je priložio screenshot SMS-a poslanom predsjedniku NiP-a.

“Gospodina Konakovića sam zvao 10.8. i kako mi se nije javio poslao sam mu poruku isti dan, dokaz je u prilogu. Nije mi odgovorio na poruku! Vjerovatno me nije ozbiljno shvatio, nije me možda ni prepoznao. A zašto i bi kada je njemu bitno samo Sarajevo, a nas je već poklonio HDZ-u i u kampanji je sve uradio da HDZ dobije načelnika u Jajcu. Pa zar Novi Travnik nije dokaz?”, naglasio je Hozan.

Zatim je prepričao SMS razgovor.

“Nakon što su se neki ljudi uključili kako bi uspostavili komunikaciju između nas dvojice nazvao me je negdje usred kampanje, tri mjeseca nakon mog poziva i poruke. U tom kratkom razgovoru mi je rekao otprilike slijedeće: ‘Danas sam u Jajcu, ali mislim da nema potrebe da se vidimo. Mi idemo do kraja. A što ti ne bi odustao od kandidature’ i slično. To je bio naš prvi i jedini razgovor. Nikakvih poziva više nije bilo, i to je istina”, potcrtao je Hozan.

(Klix)