Search
Close this search box.

Načelnik Hozan primio učesnike ‘Handball camp Marko Panić’

Podijeli članak:

I ove godine Jajce je, zahvaljujući Jajčaninu Marku Paniću, rukometašu francuskog Montpelliera, reprezentativcu BiH, centar rukometnog sporta za mlade.

„Handball camp Marko Panić“ održava se od 7. do 13. jula u Jajcu. Bit će to šest dana intenzivnog treninga i zanimljivih aktivnosti za 80 mladih učesnika, dječaka i djevojčica uzrasta od 12 do 18 godina koji dolaze iz Njemačke, Švedske, Francuske, Italije, Poljske, Norveške, Bjelorusije i Bosne i Hercegovine.

Danas, trećeg dana boravka u Jajcu učesnici kampa posjetili su Općinu Jajce i susreli se sa načelnikom Edinom Hozanom. Uz učesnike u Jajcu borave, kao gosti kampa i kadetska rukometna reprezentacija BiH sa svojim trenerima.

Marko Panić, glavni organizator i osnivač kampa zahvalio se danas načelniku Hozanu na gostoprimstvu i podršci koju Općina Jajca pruža učesnicima kampa.

„Hvala vam na podršci kao jednog od ključnih partnera u ostvarivanju naših ciljeva. Vaša svesrdna podrška omogućila je da Kamp bude uspješan i pružila nam je resurse i potrebnu infrastrukturu. Već prvog dana, djeca su pokazala veliko oduševljenje, a osim sportskog dijela, želimo ih potaknuti na zdrav način života i vraćanje pravim vrijednostima, prvenstveno druženju i stvaranju novih prijateljstava. Vjerujem da će se svi dobro osjećati na Kampu i da će uživati u ljepotama Jajca. Ulaganje u mladost je istovremeno ulaganje i u sadašnjost i u budućnost“, istakao je Panić.

Učesnike je pozdravio načelnik općine Jajce Edin Hozan i posebnu zahvalnost uputio Jajčaninu Marku Paniću, organizatoru ovog projekta, ali i trenerima, sudijama i svima koji na bilo koji način učestvuju u radu kampa.

„Drago mi je da smo i ove godine svojevrsni domaćini ovog važnog projekta. Kamp je nešto dobro za vas, mlade sportiste, siguran sam buduća poznata imena u svijetu rukometa. Ponosni smo na našeg Marka, na ono što je postigao u svom profesionalnom životu. Posebno smo ponosni na ovo kako se on odnosi prema svome gradu i od srca mu se zahvaljujemo. Hvala trenerima, mladim reprezentativcima, sudijama. Dragi učesnici Kampa, imate priliku učiti od velikih rukometnih znalaca. Ovi ljudi mogu biti vaš uzor kako da budete uspješni u vašim klubovima i vašim zemljama iz kojih dolazite. Želim vam da jednog dana zaigrate u reprezentacijama svojih država. Hvala još jednom našem Paniću koji radi velike stvari za naš grad, ali i svima vama koji ste na bilo koji način pomogli da ovi mladi talenti jednog dana krenu vašim sportskim stazama“, istakao je Hozan.

„Handball camp Marko Panić“ je inicijativa koja povezuje ljubav prema rukometu, promociju sporta i razvoj mladih talenata. Sedam dana treniranja, usavršavanja rukometnih vještina, zanimljivih aktivnosti, obilaska historijske jezgre grada Jajca, kupanja u jezeru, ali i sklapanja novih prijateljstava osnovni je cilj sedmodnevnog druženja u Jajcu.

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Domaći sok od kupina nije samo ukusan već izuzetno zdrav. S jednom čašom dnevno...

Kad smo se početkom ljeta prošle godine sreli s jednom osobom kojoj vjerujemo kada...

Ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) biće otvoren 16. avgusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu...

Bosanac Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika američkog predsjednika Joe Bidena za vezu...

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, u sklopu Ambulante za terapiju bola, počela...

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Tuzle čiji su inicijali S.T. preminuo je u Službi hitne medicinske...