Načelnik Dobretića i ove godine bio u ulozi svetog Nikole

Ivo Čakarić obavlja sve poslove u Dobretićima. Ponekad je građevinar koji pravi svoju, ali tuđe kuće, obavlja fizičke poslove na zgradi Općine Dobretići, pravi cestu s vojskom i djelatnicima šumarije, čisti snijeg i uz sve to veoma uspješno obavlja načelničku funkciju.
Ove godine zbog pandemije koronavirusa morao je preuzeti i funkciju svetog Nikole.

Naime, više od 10 godina kako je kazao u sklopu osnovne škole bude priređena priredba za djecu te podjela paketića omiljenog im sveca. Ove godine zbog trenutne situacije priredba je izostala, a on je odlučio djelovati kako ne bi ostavio djecu razočaranima.

Iako nije došao u prepoznatljivom odjelu svetog Nikole, djeca nisu bila razočarana jer ga svakako ionako svi znaju. S obzirom na to da je došao “punih ruku” obradovali su mu se više nego ikad.

-Ovo je mali, ali djeci vrijedan znak pažnje. U Dobretićima ima nas malo, svi se dobro poznajemo i poštujemo, a posebno moramo paziti na one najmlađe. Ovo je bila prilika da posjetim sve te obitelji koje su zadovoljne i s ono malo i sretno žive na svome, kazao je mladi načelnik Dobretića, koji je nedavno osvojio uvjerljivo još jedan mandat, ali i većinu u Općinskom vijeću.

(Art.info)