Na području PU Mrkonjić Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec oktobar 2021. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Uprave Milan Milekić, zamjenik načelnika Uprave Branislav Karaulac, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić i načelnik Odjeljenja policije Goran Roljić.

Načelnik Uprave je istakao da je u oktobru mjesecu 2021. godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad zadovoljavajuće, te da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana.

Konstatovao je da je u posmatranom periodu evidentirano 17 (18) krivičnih djela, što je manje za jedno krivično djelo ili 5,6% u odnosu na uporedni period. Evidentirano je 14 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedno krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta i dva krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi 94,1%, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 80%.

Načelnik Milekić je naveo da je u oktobru mjesecu 2021. godine evidentirano 17(10) slučajeva narušavanja javnog reda i mira, više za 70% u odnosu na uporedni period. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirana su 23(12) prekršaja, što je u porastu za 70%.

Što se tiče bezbjednosti saobraćaja načelnik je istakao da su evidentirane 24(35) saobraćajne nezgode, što je u padu za 31,4% u odnosu na uporedni period. U saobraćajnim nezgodama tri(četiri) lica su zadobila lakše tjelesne povrede, dok nije bilo evidentiranih teže povrijeđenih i smrtno stradalih lica.

Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja je isključeno 135(64) vozača, više za 110,9% u odnosu na uporedni period, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola 129(57) vozača ili 95,5% od ukupnog broja isključenih vozača.

 

 

(Jajce Online)