Na području PU Mrkonjić Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, danas 23.06.2021. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec maj 2021. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Uprave Milan Milekić, zamjenik načelnika Uprave Branislav Karaulac i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.

Načelnik Uprave je istakao da je u maju mjesecu 2021. godine evidentirano jedno krivično djelo „Teško ubistvo“, koje je izvršeno po poznatom izvršiocu, gdje je izvršioc odmah po saznanju za krivično djelo lišen slobode, a nije bilo evidentiranih drugih težih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana cijenimo da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad zadovoljavajuće.

Konstatovao je da je u posmatranom periodu evidentirano 7(15) krivičnih djela, što je manje za 8 krivičnih djela ili 53,3% u odnosu na uporedni period. Sva evidentirana krivična djela su iz oblasti opšteg kriminaliteta. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela je 71,4%, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 50%.

Načelnik Milekić je naveo da je u maju mjesecu 2021. godine evidentirano 18(47) slučajeva narušavanja javnog reda i mira, manje za 61,7% u odnosu na uporedni period. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 26(50) prekršaja, što je u padu za 48%.

Što se tiče bezbjednosti saobraćaja načelnik je istakao da je evidentirana 21(16) saobraćajna nezgoda, što je u porastu za 31,3% u odnosu na uporedni period. Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, dok je u uporednom periodu jedno lice poginulo. Evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda sa teže povrijeđenim i tri sa lakše povrijeđenim licima, što je na istom nivou kao i prethodne godine.

Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja je isključen 131(40) vozač, više za 227,5% u odnosu na uporedni period, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola 127(31) vozača ili 96,9% od ukupnog broja isključenih vozača. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 30(27) vozila, više za 11,1% u odnosu na uporedni period.

 

 

(Jajce Online)